CAN Academy

ISO 14001 Normkennis training

De ISO 14001 cursus Normkennis is een eendaagse cursus waarin we gezamenlijk de ISO 14001:2015 doorlopen. Je leert alles dat je moet weten over de eisen waar je als organisatie aan moet voldoen om het ISO 14001 certificaat te behalen.

ISO 14001 normkennis training CAN Academy

Volg een ISO 14001 Normkennis training via de CAN Academy

Tijdens de ISO 14001 cursus wordt de norm verklaard en krijg je inzicht in de toegevoegde waarde ervan voor jouw organisatie. Je kent de eisen uit de ISO 14001 norm en kan deze interpreteren. De trainers van de CAN Academy hebben ruime ervaring als het gaat om het werken met – en uitleggen van – de ISO 14001 norm.

Waarom ISO 14001?

Meer dan ooit is de markt in beweging. De verschoven verwachtingen van klanten, leveranciers en belanghebbenden raken uit het vizier en de organisatie is aan allerlei ontwikkelingen in de omgeving onderhevig. Dit heeft consequenties voor het milieubeleid. Vaak ontstaan er ad-hoc oplossingen die voor dit moment werken, maar feitelijk lopen veel organisaties achter de feiten aan.

Door te kijken naar de context van je organisatie (wat doe je, met wie heb je te maken, wat zijn je risico’s), wordt onnodige ballast uit de organisatie verwijderd. Belangrijke milieuaspecten en compliance verplichtingen worden bepaald. Daaruit volgen risico’s en kansen waar doelstellingen en acties aan worden gekoppeld. Zo helpt ISO 14001:2015 om weer te sturen op datgene wat, op milieugebied, werkelijk van belang is. Om weer het juiste te gaan doen, vanuit je eigen context.

Wist je dat?

Wist je dat wij de training op maat kunnen maken voor jouw organisatie? Indien gewenst gaan we gericht in op de uitdagingen en casuïstieken die zich afspelen binnen jouw bedrijf omtrent ISO 14001. Zo haal je de meeste toegevoegde waarde uit de training!

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Inhoud van de training

De cursus bestaat uit twee dagdelen.

De ochtend:

‘s Ochtends gaat de aandacht uit naar het theoretische gedeelte van de ISO 14001 norm. De volgende onderdelen worden behandeld:

 • Principes van milieumanagement
 • Achtergronden van ISO 14001:2015

De middag:

‘s Middags gaan we aan de slag met de ISO 14001 certificering eisen:

 • Context van de organisatie
 • Leiderschap
 • Planning
 • Ondersteuning
 • Uitvoering
 • Evaluatie van prestaties
 • Verbetering

Tijdens de training is er voldoende ruimte voor het inbrengen van praktijksituaties.

ISO 14001 normkennis training

Doelgroep en certificering

 • De ISO 14001 cursus Normkennis is bedoeld voor iedereen die betrokken bij- of verantwoordelijk is voor het milieumanagementsysteem.
 • Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname.

Na de training

 • Weet je wat milieumanagement inhoudt
 • Ken je de eisen uit de ISO 14001 norm
 • Kun je de toegevoegde waarde van ISO 14001 verklaren aan collega’s
Thumbnail Tamara Incompany video

Incompany training

De keuze is aan jou!

Deze training wordt aangeboden als een incompany training. Dit houdt in dat onze trainer(s) bij jullie op locatie langskomen, wij jullie mogen verwelkomen bij ons op kantoor of dat we afspreken bij een partner van ons. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zie je in deze video.

Meer ISO 14001 trainingen

Gerelateerd

Audit ISO 14001

Veelgestelde vragen

Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Onze trainers

Eén van deze topspelers gaat je verder helpen!

Elk van deze topspelers is gespecialiseerd in milieubeleid binnen organisaties. Met hun uitgebreide normkennis en jarenlange ervaring kunnen zij jouw en je organisatie als geen ander verder helpen met alle zaken rondom het milieu en milieubeleid.

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!