CAN Academy

ISO 9001 Praktijktraining

Tijdens de eendaagse ISO 9001 praktijktraining leer je alles wat je moet weten om op pragmatische wijze de ISO 9001 norm te implementeren in je organisatie.

Training waarderend auditen

Volg een ISO 9001 Praktijktraining via de CAN Academy

Je leert de eisen uit de ISO 9001 norm te interpreteren, een kwaliteitssysteem op te zetten en draagvlak te creëren bij medewerkers en management. Na deze cursus ben je in staat de organisatie te laten certificeren voor de nieuwe norm. Ben je nog niet bekend met de ISO 9001 norm? Dan adviseren we je ook de ISO 9001 cursus normkennis te volgen. Na afloop van de training krijg je al het lesmateriaal, voorbeelden en templates mee.

Waarom ISO 9001?

Meer dan ooit is de markt in beweging. De verschoven verwachtingen van klanten, leveranciers en belanghebbenden raken uit het vizier. Er ontstaan ad-hoc oplossingen die voor dit moment werken, maar feitelijk loop je als organisatie achter de feiten aan. Door te kijken naar de context van je organisatie (wat doe je, met wie heb je te maken, wat zijn je risico’s), wordt onnodige ballast uit de organisatie verwijderd. ISO 9001:2015 helpt om te sturen op het gezamenlijk doel om weer het juiste te gaan doen, vanuit je eigen context.

Wist je dat?

Wist je dat wij de training op maat maken voor jouw organisatie? Indien gewenst gaan we gericht in op de uitdagingen en casuïstieken die zich afspelen binnen jouw bedrijf omtrent kwaliteit en ISO 9001. Zo haal je de meeste toegevoegde waarde uit de training!

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Inhoud van de training

De ochtend:

De ochtend staat in het teken van het interpreteren van de eisen uit de norm en deze integreren in het kwaliteitssysteem.

 • Welkom, achtergrond deelnemers
 • Implementatie KMS
 • HLS structuur
 • Leiderschap
 • De context van je organisatie
 • Issues in de organisatie
 • Risico’s en kansen

De middag:

De middag staat in het teken van het in kaart brengen van de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen voor de organisatie, en hoe daarmee om te gaan.

 • Planning
 • Uitwerking en uitvoering SWOT Analyse
 • GAP Analyse
 • Ondersteuning en uitvoering ISO 9001
 • Evaluatie prestaties
 • Afsluiting en vragenronde

Tijdens de training is er voldoende ruimte voor het inbrengen van praktijksituaties.

Video cover afbeelding

Doelgroep en certificering

 • De ISO 9001 Praktijktraining is bedoeld voor iedereen die verantwoordelijk is voor het opzetten en aanpassen van een kwaliteits-managementsysteem conform de ISO 9001:2015 norm. Bijvoorbeeld KAM-coördinatoren, kwaliteitsmedewerkers en QHSE-managers.
 • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname aan de ISO 9001 training.

Na de training

 • Kun je een eerste aanzet geven tot het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem
 • Kun je de eisen uit de ISO 9001 norm interpreteren
 • Ben je in staat draagvlak te creëren bij medewerkers en management

Meer ISO 9001 trainingen

Gerelateerde trainingen

ISO 9001 in een aanbesteding

De keuze is aan jou

Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

 • Logo connectworks

  “Laurens heeft ons begeleid met de implementatie van ISO 27001 en NEN 7510. Die manier van (samen)werken is jarenlang goed gegaan. Tot onze organisatie op een gegeven moment groeide en functies veranderden waardoor het ISO-stuk bij mij kwam te liggen. Dat was niet meer voor mij weggelegd en daarnaast had ik er ook de tijd niet voor. Binnen onze organisatie hadden we ook niemand beschikbaar en buiten dat heerst er ook schaarste in dit vakgebied. Toen hebben we voor outsourcing gekozen. We hebben een goede klik met Laurens en hij weet hoe wij als organisatie werken. Dus sindsdien is Laurens bij ons werkzaam als Security Officer (as a Service).”

  ConnectWorks directie

  Wouter van Weeren

  Mede-oprichter

 • Logo Tjaden

  “Naast dat onze opleidingen worden geregeld door CertificeringsAdvies Nederland, ondersteunt Rob ons iedere maand in onze KAM-activiteiten. We sparren dan over grote vraagstukken en hij is een soort stok achter de deur om door te pakken. We kijken bewust naar waar we naartoe willen, hoeveel tijd het kost en hoeveel prioriteit het heeft. Je merkt dat medewerkers zelf ook met ideeën naar ons toekomen. De betrokkenheid is dus hoog!”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

 • Klantlogo Stork

  Wij hebben ervoor gekozen om met CertificeringsAdvies Nederland in zee te gaan, omdat dit een partner is die, met betrekking tot de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering, het meeste vertrouwen en deskundigheid uitstraalde.

  Wim Welman

  Kwaliteitsmanager

 • Logo celektron

  “Rob, de adviseur van CAN was kordaat en slagvaardig en vrij direct, daar houden we van! Hij draaide nergens omheen, daarom wisten we precies waar we aan toe waren. En niet zonder resultaat; na 2,5 maand hebben we het VCA* certificaat behaald.

  Met het behalen van het VCA* certificaat, inclusief VGM-RIE, kunnen we vanaf nu de veiligheid binnen het bedrijf aantonen aan onze opdrachtgevers. Daarnaast heeft het thema veiligheidsbewustzijn nog meer aandacht gekregen binnen onze organisatie na het behalen van het certificaat.”

  CAN - Elektrotechniek - Celektron-2

  Martijn Gerrits

  Teamleider Projecten

 • Logo-KiesZon

  “Samen met CertificeringsAdvies Nederland zijn er al veel zaken opgezet op het gebied van veiligheid. Zo is er een verbeterde versie van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie gemaakt, wordt er gemonitord en ondersteund bij het maken van procedures en processen, zitten er controles op veiligheidsplannen en neemt CertificeringsAdvies Nederland de werkplekinspecties voor haar rekening. Verder is er in samenwerking met CertificeringsAdvies Nederland binnen KiesZon een eigen BHV-organisatie opgezet en worden er diverse trainingen verzorgd. En dat alles naar tevredenheid!”

  Afbeelding van Bram Peperzak

  Bram Peperzak

  Operationeel Directeur & eindverantwoordelijke voor VGM

 • Logo Tjaden

  “Voor ons was het ontzettend belangrijk om onze opleidingen onder één dak te houden. Deze opleidingen moeten namelijk worden aangepast aan onze eigen risico’s. Dat is best een grote uitdaging. Alles haakt namelijk in elkaar. Je moet daarom wel een partij vinden die al die verschillende opleidingen kan verzorgen. Dan pas kun je namelijk meerwaarde gaan creëren. Uiteindelijk kwam ik bij CAN uit omdat zij, via hun opleidingsplatform de CAN Academy, veel verschillende trainingsmogelijkheden hebben en maatwerk kunnen leveren. Tevens ook een belangrijk onderdeel vanuit de Arbowet!”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

Een partner voor velen met betrekking tot kwaliteit

Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN Academy) zijn we de steunpilaar van veel organisaties als het gaat om kwaliteit. Wij zijn dé partner in certificering en continue verbetering, met kwaliteit als onze kernwaarde.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!