CAN Academy

NEN 7510 praktijktraining

Informatiebeveiliging is een hot topic – computerhacks, malware en datalekken zijn bijna dagelijks in het nieuws. Scenario’s waar je als organisatie niet aan wilt denken. Het is daarom van groot belang om de praktische informatiebeveiliging binnen je organisatie op orde te hebben en te houden. Informatiebeveiliging staat hoog op de agenda in de zorgsector. En dat is niet voor niets, aangezien er aan de lopende band gevoelige informatie wordt uitgewisseld in de vorm van medische gegevens en patiëntgegevens. NEN 7510 geeft organisaties die dit soort gegevens verwerken (zowel zorgaanbieders als toeleveranciers) kaders en richtlijnen om op de juiste maatregelen te treffen omtrent de informatiebeveiliging in de zorg.

Welkom bij CertificeringsAdvies Nederland, dé Partner in Certificeren.

ISO 14001 praktijktraining

Wist je dat?

Een extra voordeel van de praktijktraining is dat je jouw collega’s makkelijker meekrijgt in de nieuwe manier van werken, omdat wij je leren hoe je er effectief voor kan zorgen dat de bewustwording groeit bij jouw medewerkers. Draagvlak is immers cruciaal bij het implementeren van een norm.

Waarom NEN 7510

De vraag naar NEN 7510 gecertificeerde partners groeit en de privacywetgeving (AVG/GDPR) heeft veel stof doen opwaaien. Veel organisaties vragen zich af wat dit precies voor hen betekent. Met deze Praktijktraining vertalen we de norm van kennis en instructies naar een praktische aanpak, passend bij jouw organisatie. Jouw organisatie is uitgangspunt, niet de norm.

Waarom CAN Academy?

Bij CAN geloven wij dat elke organisatie uniek is en dat een norm daarom niet overal op dezelfde manier kan worden geïmplementeerd. Wij kijken daarom samen met jou naar jouw organisatie, zoals die is, en bepalen dan, op basis van onze expertise en ervaring, hoe wij de norm op de meest werkbare manier in je organisatie toe kunnen passen. Tijdens de cursus gaan we aan de slag met een aantal praktische documenten en werken we toe naar een realistische aanpak van beveiligingsmaatregelen. Daarnaast krijg je tips over hoe je de rest van de organisatie meekrijgt in de verandering.

De NEN 7510 Praktijktraining kan verzorgd worden als ‘Incompany training‘. De training kan zowel op locatie als digitaal worden uitgevoerd. Als vervolg op NEN 7510 kun je bij ons ook een verdiepende training over ISO 27701 volgen, gericht op privacy managementsystemen (AVG/GDPR). Interesse? Neem contact op.

Doelgroep en certificering

De NEN 7510 Praktijktraining is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met de implementatie van de norm NEN 7510 (informatiebeveiliging) binnen een organisatie. Dit kunnen zowel zorgverlenende organisaties zijn als toeleveranciers van systemen waarin medische/patiëntgegevens verwerkt worden.. Bijvoorbeeld een Security officer (of CISO), Directie, ICT-Manager, Systeembeheerder of KAM functionaris. Na het volgen van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Na de training

Na de training:

 • Weet je wat de NEN 7510 norm inhoudt;
 • Ben je in staat om de NEN 7510 norm te vertalen naar jouw organisatie en een implementatieplan op te stellen;
 • Heb je praktische handvatten om aan de gang te gaan met risico’s en beheersmaatregelen;
 • Weet je hoe je de informatiebeveiligingsbewustzijn binnen de organisatie kunt verhogen.
ISO 27001 of NEN 7510 kiezen

Meer NEN 7510 trainingen

Gerelateerde trainingen

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

2-daagse cursus

Programma NEN 7510 praktijktraining

Tijdens de training is er ruimte voor praktijksituaties.

Dag 1:

 • Betekenis van de norm
 • Aanpak voor realisatie ISMS (HLS)
 • Scopebepaling ISMS
 • Het bewaken van de planning
 • Informatiemiddelen inventariseren en classificeren
ISO 14001 praktijktraining CAN Academy

2-daagse cursus

Programma NEN 7510 praktijktraining

Tijdens de training is er ruimte voor praktijksituaties.

Dag 2:

 • Risico analyse en uitvoering
 • Verklaring van Toepasselijkheid opstellen (Statement of Applicability)
 • Beveiligingsplan opstellen
 • Veiligheidsmaatregelen en hoe daar mee om te gaan (Technisch, Fysiek, Organisatorisch)
ISO 27001 normkennis training CAN Academy
Thumbnail Tamara Incompany video

Incompany training

De keuze is aan jou!

Deze training wordt aangeboden als een incompany training. Dit houdt in dat onze trainer(s) bij jullie op locatie langskomen, wij jullie mogen verwelkomen bij ons op kantoor of dat we afspreken bij een partner van ons. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zie je in deze video.

Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de CAN Academy!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een incompany offerte op maat aan of neem contact met ons op!