CAN Academy

NEN 7510 Normkennis training

Tijdens deze training NEN 7510 Normkennis leer je alles wat je moet weten over de norm en hoe deze ingevoerd wordt in een organisatie. Wat zijn de doelen van informatiebeveiliging? En hoe kan ik informatiebeveiliging borgen binnen mijn organisatie? Welke eisen worden gesteld binnen de norm? Deze vragen – en nog veel meer – worden beantwoord. Na deze training kun je je organisatie voorbereiden op de implementatie van deNEN 7510 norm en zo sneller en effectiever voldoen aan deze verplichting  (voor jezelf of je opdrachtgever) binnen de zorgsector. Na afloop van de training krijg je al het lesmateriaal en de templates mee. Welkom bij CertificeringsAdvies Nederland, dé Partner in Certificeren.

ISO 14001 praktijktraining

Wist je dat?

Wist je dat wij de training op maat kunnen maken voor jouw organisatie? Indien gewenst gaan we gericht in op de uitdagingen en casuïstieken die zich afspelen binnen jouw bedrijf omtrent NEN 7510. Zo haal je de meeste toegevoegde waarde uit de training!

Onze visie op NEN 7510

Informatiebeveiliging staat hoog op de agenda in de zorgsector. En dat is niet voor niets, aangezien er aan de lopende band gevoelige informatie wordt uitgewisseld in de vorm van medische gegevens en patiëntgegevens. NEN 7510 geeft organisaties die dit soort gegevens verwerken (zowel zorgaanbieders als toeleveranciers) kaders en richtlijnen om op de juiste maatregelen te treffen omtrent de informatiebeveiliging in de zorg.

De vraag naar NEN 7510 gecertificeerde leveranciers aan de zorg groeit en de privacywetgeving (AVG/GDPR) heeft veel stof doen opwaaien.. Met de training NEN 7510 normkennis nemen we je mee door de norm en laten we zien wat dit voor jouw organisatie betekent.

Met kennis van NEN 7510 til je de interne organisatie op het gebied van informatiebeveiliging naar een hoger niveau. We maken je bewust van de context van jouw organisatie en de maatregelen die nodig zijn om veilig te werken binnen je organisatie.

De NEN 7510 Normkennis training kan verzorgd worden als ‘Incompany training‘ of is te boeken als open training. De training kan zowel op locatie als digitaal worden uitgevoerd.

Als vervolg op NEN 7510 kun je bij ons ook een verdiepende training ISO 27701 volgen, gericht op privacy managementsystemen (AVG/GDPR). Interesse? Neem contact op.

Doelgroep

De training is bestemd voor iedereen die te maken heeft met de implementatie van de norm NEN 7510 (informatiebeveiliging) binnen een organisatie. Dit kunnen zowel zorgverlenende organisaties zijn als toeleveranciers van systemen waarin medische/patiëntgegevens verwerkt worden.

Na de training

Na de training:

 • Ken je de inhoud van de NEN 7510 norm;
 • Weet je wat de norm voor jouw organisatie betekent en wat je kunt doen om  de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie te borgen;
 • Kun je aan de slag met de implementatie en/of het onderhoud van het NEN 7510 informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS) binnen jouw organisatie.

Certificering

Je ontvangt een bewijs van deelname.

Inhoud van de training

Programma NEN 7510 normkennistraining

Tijdens de training is er voldoende ruimte voor het inbrengen van praktijksituaties. De volgende onderdelen komen aan bod:

 • HLS (High Level Structure)
 • Toegevoegde waarde van NEN 7510
 • Context van je organisatie
 • Leiderschap
 • Planning
 • Ondersteuning
 • Uitvoering
 • Evaluatie van prestaties
 • Interne verbeterpunten
 • NEN 7510 – Bijlage A: 117 Beheersmaatregelen
Thumbnail ISO 27001 / NEN 7510 normkennis training video Tobias
ISO 27001 of NEN 7510 kiezen

Meer NEN 7510 trainingen

Gerelateerde trainingen

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Thumbnail Tamara Incompany video

Incompany training

De keuze is aan jou!

Deze training wordt aangeboden als een incompany training. Dit houdt in dat onze trainer(s) bij jullie op locatie langskomen, wij jullie mogen verwelkomen bij ons op kantoor of dat we afspreken bij een partner van ons. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zie je in deze video.

Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de CAN Academy!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een incompany offerte op maat aan of neem contact met ons op!