CAN Academy

NEN 7510 interne audittraining

Een essentieel en verplicht onderdeel van informatiebeveiligingsmanagement conform NEN 7510 is het periodiek uitvoeren van interne audits. Door middel van interne audits wordt gemonitord of de genomen informatiebeveiligingsmaatregelen in de praktijk werken zoals ze zijn bedoeld. Op basis van geconstateerde afwijkingen, kunnen verbetermaatregelen worden getroffen.

ISO 14001 praktijktraining

Eendaagse NEN 7510 interne audit training

Met de eendaagse training leer je hoe je de interne audit voor NEN 7510 aanpakt. Je leert hoe je een audit voorbereidt, welke onderwerpen je moet behandelen, hoe je de juiste antwoorden krijgt en hoe je aan de eisen van NEN 7510 kunt voldoen. Ook leer je op de juiste wijze daarover te rapporteren. Je leert de eisen van de NEN 7510 norm te vertalen naar een werkbaar intern auditprogramma, zodat je hier zelf mee aan de slag kunt.

Wist je dat?

Wist je dat wij de training op maat kunnen maken voor jouw organisatie? Indien gewenst gaan we gericht in op de uitdagingen en casuïstieken die zich afspelen binnen jouw bedrijf omtrent NEN 7510. Zo haal je de meeste toegevoegde waarde uit de training!

Onze visie op NEN 7510

Met de training Interne Auditing nemen we je mee door de norm en laten we zien hoe je zelf de audit kunt voorbereiden en uitvoeren zodat je precies weet waar je staat. In onze aanpak nemen wij jouw organisatie zo veel mogelijk als uitgangspunt. Met de audit voorkom of repareer je zwakke plekken in je informatiebeveiligingsmanagement, waarmee je de organisatie op het gebied van informatiebeveiliging naar een hoger niveau tilt.

De NEN 7510 Praktijktraining kan verzorgd worden als ‘Incompany training of is te boeken als open training. De training kan zowel op locatie als digitaal worden uitgevoerd.

Doelgroep

De training is bedoeld voor medewerkers die een rol (gaan) spelen bij de interne audits van NEN 7510 gecertificeerde organisaties (of organisaties die in het certificeringtraject zitten). Dit kunnen zowel zorgverlenende organisaties zijn als toeleveranciers van systemen waarin medische/patiëntgegevens verwerkt worden.

Na de training

Na de training:

 • Ken je de eisen die NEN 7510 stelt;
 • Kun je een intern auditprogramma opzetten;
 • Kun je het auditplan uitvoeren.

Certificering

Je ontvangt een bewijs van deelname.

ISO 27001 of NEN 7510 kiezen

Meer NEN 7510 trainingen

Gerelateerde trainingen

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

2-daagse cursus

Programma NEN 7510 interne audit training

De NEN 7510 interne audittraining bestaat uit één lesdag. Tijdens de training is er voldoende ruimte voor praktijksituaties. De volgende onderdelen worden behandeld:

 • Informatiebeveiliging en NEN 7510
 • Eisen vanuit de norm – vertaald naar de praktijk van jouw organisatie
 • Intern auditprogramma opzetten
 • Intern auditplan opzetten
 • Uitvoeren van het auditplan
 • Oefensessie / rollenspel intern auditen: hoe kan ik positief kritisch de juiste feiten op tafel krijgen?
 • Het auditteam (competenties, wie, koppels)
 • Bevindingen rapporteren
 • Dossiervorming
Thumbnail ISO 27001 / NEN 7510 interne audit training
Thumbnail Tamara Incompany video

Incompany training

De keuze is aan jou!

Deze training wordt aangeboden als een incompany training. Dit houdt in dat onze trainer(s) bij jullie op locatie langskomen, wij jullie mogen verwelkomen bij ons op kantoor of dat we afspreken bij een partner van ons. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zie je in deze video.

Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de CAN Academy!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een incompany offerte op maat aan of neem contact met ons op!