CAN Academy

ISO 27001 Praktijktraining

Informatiebeveiliging is een hot topic – computerhacks, malware en datalekken zijn bijna dagelijks in het nieuws. Scenario’s waar je als bedrijf niet aan wilt denken. Het is daarom van groot belang om de praktische informatiebeveiliging binnen je organisatie op orde te hebben en te houden. De ISO 27001 Praktijktraining geeft je de handvatten om van strategisch beleid en theoriekennis over te gaan naar praktische verbetermaatregelen. Ook gaan we in op het operationeel toepassen van informatiebeveiliging binnen je bedrijf.

ISO 14001 praktijktraining

Wist je dat?

Wist je dat wij de training op maat kunnen maken voor jouw organisatie? Indien gewenst gaan we gericht in op de uitdagingen en casuïstieken die zich afspelen binnen jouw bedrijf omtrent ISO 27001. Zo haal je de meeste toegevoegde waarde uit de training!

Onze visie op ISO 27001

De vraag naar ISO 27001 gecertificeerde partners groeit en de privacywetgeving (AVG/GDPR) heeft veel stof doen opwaaien. Veel organisaties vragen zich af wat dit precies betekent. Met deze training vertalen we de norm van kennis en instructies naar een praktische aanpak, passend bij jouw organisatie. Jouw organisatie is uitgangspunt, niet de norm. Tijdens de cursus gaan we aan de slag met een aantal praktische documenten en werken we toe naar een realistische aanpak van beveiligingsmaatregelen. Daarnaast krijg je tips over hoe je de rest van de organisatie mee krijgt in de verandering.

De ISO 27001 Praktijktraining kan verzorgd worden als ‘Incompany training of is te boeken als open training. De training kan zowel op locatie als digitaal uitgevoerd worden.

Als vervolg op ISO 27001 kun je bij ons ook een verdiepende training volgen over ISO 27701. Deze is gericht op privacy managementsystemen (AVG/GDPR). Interesse? Neem contact op.

Doelgroep en Certificering

 • De ISO 27001 training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij informatiebeveiliging binnen een organisatie. In het bijzonder voor personen die betrokken zijn bij de implementatie van de ISO 27001 norm. Bijvoorbeeld een Security officer, Directie, ICT-Manager, systeembeheerder of KAM functionaris.
 • Na het volgen van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Na de training

Na de training:

 • Weet je wat de ISO 27001 norm inhoudt;
 • Ben je in staat om de ISO 27001 norm te vertalen naar jouw organisatie en een implementatieplan op te stellen;
 • Heb je praktische handvatten om aan de gang te gaan met risico’s en beheersmaatregelen;
 • Weet je hoe je de informatiebeveiligingsbewustzijn binnen de organisatie kunt verhogen.
CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Inhoud van de training

Programma ISO 27001 praktijktraining

Tijdens de training is er voldoende ruimte voor het inbrengen van praktijksituaties.

 • Betekenis van de norm
 • Aanpak voor realisatie ISMS (HLS)
 • Scopebepaling ISMS
 • Het bewaken van de planning
 • Informatiemiddelen inventariseren en classificeren
 • Risico analyse en uitvoering
 • Verklaring van Toepasselijkheid opstellen (Statement of Applicability)
 • Beveiligingsplan opstellen
 • Veiligheidsmaatregelen en hoe daar mee om te gaan (Technisch, Fysiek, Organisatorisch)
ISO 14001 praktijktraining CAN Academy
Thumbnail Tamara Incompany video

Incompany training

De keuze is aan jou!

Deze training wordt aangeboden als een incompany training. Dit houdt in dat onze trainer(s) bij jullie op locatie langskomen, wij jullie mogen verwelkomen bij ons op kantoor of dat we afspreken bij een partner van ons. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zie je in deze video.

ISO 27001 training

Meer ISO 27001 trainingen

Gerelateerde trainingen

Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Onze trainers

Eén van deze topspelers gaat je verder helpen!

Elk van deze topspelers is gespecialiseerd in milieubeleid binnen organisaties. Met hun uitgebreide normkennis en jarenlange ervaring kunnen zij jouw en je organisatie als geen ander verder helpen met alle zaken rondom het milieu en milieubeleid.

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de CAN Academy!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een incompany offerte op maat aan of neem contact met ons op!