CAN Academy

ISO 27001 interne audit training

Informatiebeveiliging is een belangrijk aandachtspunt voor iedere organisatie. Als je wilt weten of je organisatie informatiebeveiliging blijvend beheerst dan moet je dat periodiek controleren en op orde houden. Het beste is om daarvoor een controlemethode te gebruiken zonder blinde vlekken, die internationaal als standaard geaccepteerd wordt. Dit kun je doen hoor het intern auditen van je organisatie conform ISO 27001. Hiermee kun je beoordelen of je managementsysteem effectief is en de genomen veiligheidsmaatregelen voldoende zijn.

ISO 14001 normkennis training

Eendaagse training

Met de eendaagse training leer je hoe je de interne audit voor ISO 27001 aanpakt. Je leert welke onderwerpen je moet behandelen, hoe je de juiste antwoorden krijgt en hoe je aan de eisen van ISO/IEC 27001 kunt voldoen en leert op de juiste wijze daar over rapporteren. Je leert de eisen te vertalen naar een werkbaar intern auditprogramma zodat je hier zelf mee aan de slag kunt.

Wist je dat?

Wist je dat wij de training op maat maken voor jouw organisatie? Indien gewenst gaan we gericht in op de uitdagingen en casuïstieken die zich afspelen binnen jouw bedrijf omtrent informatiebeveiliging en ISO 27001. Zo haal je de meeste toegevoegde waarde uit de training!

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Onze visie op ISO 27001

Deze training is bedoeld voor allen die in de praktijk met de ladder werken: interne en externe auditors, veiligheidsfunctionarissen, adviseurs en leidinggevenden. Daarnaast is de training interessant voor opdrachtgevers, opdrachtnemers of anderen die overwegen de veiligheidsladder intern of extern toe te passen.

Met de training Interne Audit nemen we je mee door de norm en laten we zien hoe je zelf de audit kunt voorbereiden en uitvoeren zodat je precies weet waar je staat. In onze aanpak nemen wij jouw organisatie zo veel mogelijk als uitgangspunt. Met de audit voorkom of repareer je zwakke plekken in je informatiebeveiligingsmanagement, waarmee je de organisatie op het gebied van informatiebeveiliging naar een hoger niveau tilt.

De cursus Interne Audit ISO 27001 kan verzorgd worden als ‘Incompany training of is te boeken als open training. De training kan zowel op locatie als digitaal uitgevoerd worden.

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die wil controleren hoe goed zijn of haar organisatie omgaat met informatiebeveiliging en voor medewerkers in ISO 27001 gecertificeerde organisaties (of organisaties die in het certificeringstraject zitten).

Na de training

Na de training:

 • Ken je de eisen die ISO 27001 stelt
 • Kun je een intern auditprogramma opzetten
 • Kun je het auditplan uitvoeren

Certificering

Je ontvangt een bewijs van deelname.

Duur

1 dag

Eén dag training

Programma ISO 27001 interne audit training

Tijdens de training is er voldoende ruimte voor het inbrengen van praktijksituaties. De volgende onderdelen worden behandeld:

 • Informatiebeveiliging en ISO 27001:2013
 • Eisen vanuit de norm – vertaald naar de praktijk van jouw organisatie
 • Intern auditprogramma opzetten
 • Intern auditplan opzetten
 • Uitvoeren van het auditplan
 • Oefensessie / rollenspel intern auditen: hoe kan ik positief kritisch de juiste feiten op tafel krijgen?
 • Het auditteam (competenties, wie, koppels)
 • Bevindingen rapporteren
 • Dossiervorming
Video cover afbeelding

Veelgestelde vragen

Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

 • Logo connectworks

  “Laurens heeft ons begeleid met de implementatie van ISO 27001 en NEN 7510. Die manier van (samen)werken is jarenlang goed gegaan. Tot onze organisatie op een gegeven moment groeide en functies veranderden waardoor het ISO-stuk bij mij kwam te liggen. Dat was niet meer voor mij weggelegd en daarnaast had ik er ook de tijd niet voor. Binnen onze organisatie hadden we ook niemand beschikbaar en buiten dat heerst er ook schaarste in dit vakgebied. Toen hebben we voor outsourcing gekozen. We hebben een goede klik met Laurens en hij weet hoe wij als organisatie werken. Dus sindsdien is Laurens bij ons werkzaam als Security Officer (as a Service).”

  ConnectWorks directie

  Wouter van Weeren

  Mede-oprichter

 • Logo Tjaden

  “Naast dat onze opleidingen worden geregeld door CertificeringsAdvies Nederland, ondersteunt Rob ons iedere maand in onze KAM-activiteiten. We sparren dan over grote vraagstukken en hij is een soort stok achter de deur om door te pakken. We kijken bewust naar waar we naartoe willen, hoeveel tijd het kost en hoeveel prioriteit het heeft. Je merkt dat medewerkers zelf ook met ideeën naar ons toekomen. De betrokkenheid is dus hoog!”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

 • Klantlogo Stork

  Wij hebben ervoor gekozen om met CertificeringsAdvies Nederland in zee te gaan, omdat dit een partner is die, met betrekking tot de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering, het meeste vertrouwen en deskundigheid uitstraalde.

  Wim Welman

  Kwaliteitsmanager

 • Logo celektron

  “Rob, de adviseur van CAN was kordaat en slagvaardig en vrij direct, daar houden we van! Hij draaide nergens omheen, daarom wisten we precies waar we aan toe waren. En niet zonder resultaat; na 2,5 maand hebben we het VCA* certificaat behaald.

  Met het behalen van het VCA* certificaat, inclusief VGM-RIE, kunnen we vanaf nu de veiligheid binnen het bedrijf aantonen aan onze opdrachtgevers. Daarnaast heeft het thema veiligheidsbewustzijn nog meer aandacht gekregen binnen onze organisatie na het behalen van het certificaat.”

  CAN - Elektrotechniek - Celektron-2

  Martijn Gerrits

  Teamleider Projecten

 • Logo-KiesZon

  “Samen met CertificeringsAdvies Nederland zijn er al veel zaken opgezet op het gebied van veiligheid. Zo is er een verbeterde versie van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie gemaakt, wordt er gemonitord en ondersteund bij het maken van procedures en processen, zitten er controles op veiligheidsplannen en neemt CertificeringsAdvies Nederland de werkplekinspecties voor haar rekening. Verder is er in samenwerking met CertificeringsAdvies Nederland binnen KiesZon een eigen BHV-organisatie opgezet en worden er diverse trainingen verzorgd. En dat alles naar tevredenheid!”

  Afbeelding van Bram Peperzak

  Bram Peperzak

  Operationeel Directeur & eindverantwoordelijke voor VGM

 • Logo Tjaden

  “Voor ons was het ontzettend belangrijk om onze opleidingen onder één dak te houden. Deze opleidingen moeten namelijk worden aangepast aan onze eigen risico’s. Dat is best een grote uitdaging. Alles haakt namelijk in elkaar. Je moet daarom wel een partij vinden die al die verschillende opleidingen kan verzorgen. Dan pas kun je namelijk meerwaarde gaan creëren. Uiteindelijk kwam ik bij CAN uit omdat zij, via hun opleidingsplatform de CAN Academy, veel verschillende trainingsmogelijkheden hebben en maatwerk kunnen leveren. Tevens ook een belangrijk onderdeel vanuit de Arbowet!”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de CAN Academy!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een incompany offerte op maat aan of neem contact met ons op!