Leer waar en wanneer jij wilt

E-learning

Bij de CAN Academy van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) zitten we niet graag stil. Sterker nog, we gaan graag mee met veranderingen om ons heen. We merken dat steeds meer organisaties behoefte hebben aan leerpaden waar werknemers flexibel doorheen kunnen gaan. Daar spelen wij graag op in met onze e-learnings (op maat). Bekijk onze e-learning oplossingen of kom met ons in contact om te sparren over de mogelijkheden.

E-learning CAN Academy
e-learning CAN Academy

Anders leren

E-learning kent vele voordelen

Je hebt ze zelf vast eens georganiseerd of bijgewoond: herhaaldelijke, verplichte groepssessies waar iedere deelnemer tijd voor vrij moet zien te maken in een toch al drukke agenda. De organisator moet dan ook nog eens een geschikte tijd, spreker en locatie vinden om alles passend te krijgen. En wat als het voor een aantal deelnemers niet uitkomt? Moeten de leidinggevenden dan een nieuwe datum vinden, of moet er een tweede sessie worden gepland? En wat als díe ook niet door alle genodigden gevolgd wordt?

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat het overbrengen van informatie niet altijd synchroon hoeft te gebeuren, dus niet meer in hetzelfde tijdskader, met dezelfde leerduur, op dezelfde plaats en door dezelfde lesgever. Met de komst van elektronisch leren (e-learning) kan je deze hobbels op je leerweg gladstrijken. We zetten hieronder de voordelen van e-learnings als innovatieve leeroplossing op een rijtje.

E-learning voordelen

1) Kies je eigen moment

In ouderwetse leersessies zijn deelnemers op de een of andere manier gevangen in elkaars web van (on)mogelijkheden. Je móet op dat ene tijdstip beginnen en op die ene locatie zijn.

Dankzij het gebruik van e-learning kunnen deelnemers een eigen moment kiezen om de stof tot zich te nemen. We bedoelen hier niet alleen het tijdstip mee, maar ook de locatie en de duur van het leren. Waar de ene deelnemer liever op de werkvloer leert, is het voor een ander niet wenselijk of simpelweg niet mogelijk. Met behulp van een computer, tablet of smartphone kan iedereen via ons leersysteem een leerpad volgen.

E-learning

E-learning voordelen

2) Neem de vrijheid om af te ronden

Geen mens is hetzelfde. Met die redenatie léért ook geen mens hetzelfde. Sommigen kunnen uren aan een stuk door leren, waar andere regelmatig moeten pauzeren om de stof te laten doordringen. In een klassikale sessie is het niet eenvoudig om verschillende typen van leersnelheid aan te bieden.

Ons leerplatform is zo ontworpen dat het onthoudt waar een deelnemer is gebleven. Hierdoor heeft men de mogelijkheid om te pauzeren en op een later ogenblik weer door te gaan. Dit zorgt ervoor dat deelnemers niet per se in hetzelfde verplichte (korte) tijdsbestek alles gelezen en geleerd hoeven te hebben. Koffie nodig? Telefoon aannemen? Verzoekje snel oppakken? Dankzij onze e-learningmogelijkheden kunnen deelnemers later gewoon verder gaan waar ze gebleven zijn en de tijd nemen die ze nodig hebben. Ook kunnen onderdelen worden herhaald!

Demo e-learning

E-learning voordelen

3) Kennis blijft beter behouden

Alweer een presentatie met tig dia’s vol tekst? Terwijl je nogmaals de eerste zin wil lezen, gaan we alweer door naar de volgende. Presentaties kunnen vaak worden ervaren als een kopieer-en-plakwerk van een andere bron, zoals een lesboek of memo. De deelnemers kunnen zo worden overbelast met stukken tekst, waardoor de informatie niet wordt onthouden.

We weten bij CAN als geen ander dat je (nieuwe) stof op een leuke, aantrekkelijke en behapbare manier moet kunnen aanbieden. Alleen maar tekst is niet fijn om tot je te nemen, maar leren via alleen maar plaatjes of een half uur durende video is óók niet optimaal. We gaan voor het zoeken naar een optimale balans tussen tekst, plaatjes en video. Omdat we verschillende werkgebieden bedienen, zijn we ons er ook van bewust dat personen die werkzaam zijn in de ene branche vaak op een andere manier leren dan diegenen in een andere branche. Onze leerpaden zijn zorgvuldig samengesteld om de inhoud zo goed mogelijk over te laten brengen op de doelgroep.

E-learning normkennis ISO

Veelgestelde vragen over e-learning

Hieronder een greep uit de veelgestelde vragen over e-learning:

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de CAN Academy!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een incompany offerte op maat aan of neem contact met ons op!