CAN Academy

Veiligheids bewustzijn training

Veiligheid op de werkvloer is een belangrijk agendapunt bij veel organisaties. Ben je benieuwd hoe je het veiligheidsbewustzijn op de werkvloer kunt verhogen en deze kunt behouden? Hiervoor is een gedragsverandering nodig binnen de organisatie. Tijdens de training leer je wat veilig gedrag inhoudt en hoe je je hiervan bewust kunt blijven tijdens de dagelijkse werkzaamheden. In de training wordt het observatieprogramma behandeld, deze kun je later zelf toepassen in de organisatie. Ook zal het gedragsverbeterprogramma worden besproken, waarbij het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers zal worden behandeld.

ISO 14001 praktijktraining

Meer info safety awareness training

De training veiligheidsbewustzijn kun je op verschillende  manieren volgen. Je kunt je inschrijven voor een open training. Daarnaast bieden we de cursus veiligheidsbewustzijn incompany aan. Onze trainer komt de cursus op locatie geven. Bekijk hier meer informatie over incompany trainingen. Er is geen geldigheid verbonden aan het bewijs van deelname, maar het is wenselijk om de cursus na enkele jaren te herhalen om de kennis over veiligheidsbewustzijn op te frissen. Indien het niet mogelijk is om de training klassikaal te laten plaatsvinden, dan zal de training online verzorgd worden.

De cursus kan verzorgd worden als ‘Incompany training bij jou op locatie en is te boeken als open training.

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die het veiligheidsbewustzijn binnen een organisatie, van medewerkers wil verhogen. Zoals (KAM) managers en coördinatoren, adviseurs, verbeterteams en auditoren (extern en intern). Ook is de training geschikt voor personen die een veiligheidsbewustzijnprogramma willen opstellen (nodig voor VCA** bedrijven) of het bestaande VGM-bewustzijn programma een nieuwe impuls willen geven. Denk bijvoorbeeld aan de verplichting van de Safety Culture Ladder (SCL) (ook wel Veiligheidsladder) die door de grote bouwbedrijven wordt gesteld.

Na de training

Na de training:

 • Weet je wat veilig gedrag inhoudt
 • Kun je een observatieprogramma opstellen en implementeren in je organisatie
 • Kun je een gedragsverbeterprogramma opstellen
 • Heb je kennis van het doel van de Safety Culture Ladder/Veiligheidsladder

Certificering

Bij het succesvol afronden van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Wist je dat?

Wist je dat wij de training op maat kunnen maken voor jouw organisatie? Indien gewenst gaan we gericht in op de uitdagingen en casuïstieken die zich afspelen binnen jouw bedrijf omtrent preventie. Zo haal je de meeste toegevoegde waarde uit de training!

Inhoud van de training

Programma veiligheidsbewustzijn training

Tijdens de training is er voldoende ruimte voor het inbrengen van praktijksituaties. In de training worden de volgende onderdelen behandeld:

 • Veiligheid, Gedrag, Risico en Gevaar
 • Huidige stand van zaken
 • Hoe gaan we hiermee om
 • Lunch
 • Welk veiligheidsbewustzijn willen we bereiken
 • Hoe monitoren we veiligheidsbewustzijn (bijvoorbeeld met de SCL)
 • Wat ga “IK” doen?
 • Afsluiting
ISO 14001 praktijktraining CAN Academy
CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Thumbnail Tamara Incompany video

Incompany training

De keuze is aan jou!

Deze training wordt aangeboden als een incompany training. Dit houdt in dat onze trainer(s) bij jullie op locatie langskomen, wij jullie mogen verwelkomen bij ons op kantoor of dat we afspreken bij een partner van ons. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zie je in deze video.

Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!