CAN Academy

Veiligheidsadviseur ADR training

Wanneer je als organisatie te maken hebt met het vervoeren of verzenden van gevaarlijke goederen over de weg of je gerelateerd aan dit vervoer bezighoudt met verpakken, beladen, vullen of lossen dient er een Veiligheidsadviseur ADR aanwezig te zijn in de organisatie. Dat geldt dus voor een transportbedrijf, afzender, een belader, een bedrijf dat alleen gevaarlijke stoffen lost, verpakt of vult. Maar dat geldt ook voor de expediteur en de eigen rijders die hij inhuurt.

gevaarlijke-stoffen-campagne

De ADR veiligheidsadviseur

Als Veiligheidsadviseur ADR controleer je of het personeel dat is aangewezen voor het verzenden, vervoer of het verpakken, vullen, laden en lossen van gevaarlijke goederen, beschikt over gedetailleerde uitvoeringsprocedures en instructies. Daarnaast verzorgt de ADR Veiligheidsadviseur de jaarlijkse audit en stelt het ADR jaarverslag op.

Op het niet beschikken over een ADR veiligheidsadviseur en het niet kunnen beschikken over het ADR jaarverslag staan hoge boetes. Deze kunnen worden voorkomen door een persoon op te leiden als Veiligheidsadviseur in je organisatie.

Wist je dat?

Wist je dat wij de training op maat kunnen maken voor jouw organisatie? Indien gewenst gaan we gericht in op de uitdagingen en casuïstieken die zich afspelen binnen jouw bedrijf omtrent ADR. Zo haal je de meeste toegevoegde waarde uit de training!

Cursus Veiligheidsadviseur ADR van 6 dagen

Gedurende de zesdaagse cursus wordt je de nog ontbrekende kennis m.b.t. het vervoer van gevaarlijke stoffen bijgebracht. Het cursusboek wordt hierbij als leidraad gebruikt. Vervolgens leer je de theorie om te zetten naar de praktijk tijdens de diverse praktijkcases waarbij de wetgeving en de structuur van het ADR centraal staan. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de inhoud van de verplichte jaarrapportage.

De cursus Veiligheidsadviseur ADR kan verzorgd worden als ‘Incompany training bij jou op locatie en is te boeken als Open Training.

Doelgroep

De Cursus is bedoeld voor personen die bij of voor ondernemingen werken die gevaarlijke stoffen vervoeren over de weg of de daarmee samenhangende laad- en loswerkzaamheden uitvoeren.

Vooropleiding

Minimaal VMBO of gelijkwaardig niveau en kennis van de gevarenklassen.

Na de training

Na de training:

 • Ken je de veiligheidsvoorschriften m.b.t. het verpakken, beladen, vullen of lossen van gevaarlijke goederen.
 • Ben je op de hoogte van actuele wet en regelgeving m.b.t. het vervoeren of verzenden van gevaarlijke goederen over de weg.
 • Kun je het ADR – Jaarverslag opstellen.
 • Ben je op de hoogte van de Gevaarlijke stoffenlijst, bijzondere bepalingen en geldende vrijstellingen.

Certificering

Na afloop van de opleiding volgt een schriftelijk examen Veiligheidsadviseur ADR, deze wordt afgenomen door CCV. Bij een voldoende resultaat ontvangt de kandidaat het Europees erkende diploma Veiligheidsadviseur. Het diploma is vijf jaar geldig.

Bijzonderheden

De ADR 2021 boeken krijg je in bruikleen of kunnen voor je worden aangeschaft.

Inhoud van de training

Programma veiligheidsadviseur ADR training

De cursus bestaat uit 6 dagen exclusief examen, deze dagen zijn verdeeld over 6 weken. De lesdagen zijn van 09.00 tot 15.30 uur.

 • Inleiding ADR
 • Gevaarlijke stoffenlijst, bijzondere bepalingen, vrijstellingen
 • WVGS, BVGS, VLG en algemene voorschriften
 • Classificatie
 • Gebruik van verpakkingen, UN Transporttank, Tankcontainer, Tankwagen enz.
 • Procedures voor verzending
 • Voorschriften voor constructie
 • Voorschriften inzake vervoer, laden, lossen en behandeling Bemanning, uitrusting en exploitatie
 • Voorschriften inzake de constructie en goedkeuring van voertuigen
VCA Audit
Thumbnail Tamara Incompany video

Incompany training

De keuze is aan jou!

Deze training wordt aangeboden als een incompany training. Dit houdt in dat onze trainer(s) bij jullie op locatie langskomen, wij jullie mogen verwelkomen bij ons op kantoor of dat we afspreken bij een partner van ons. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zie je in deze video.

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!