CAN Academy

VCU VIL training

VCU, de afkorting voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties is afkomstig uit VCA. VCU richt zich specifiek op veiligheid en gezondheid voor uitzendorganisaties. De VCU VIL kent veel overeenkomsten met de VCA-VOL cursus, aangevuld met een aantal specifieke onderdelen voor de uitzendbranche. Tijdens de cursus worden de onderwerpen uit VCA boek behandeld , zoals veiligheidsprocedures, arbeidsmiddelen en handelen bij brand en explosie. Welkom bij CertificeringsAdvies Nederland, de Partner in Certificeren.

VCA basis training

Onze visie op VCU VIL

Als je de VCU VIL Cursus bij CertificeringsAdvies Nederland volgt, kom je in een groep met maximaal 15 personen. Niet te groot, zodat er voldoende interactie is. Zeker niet saai dus! Dat komt ook door de manier waarop de cursus wordt gegeven. De docent is enthousiast en gebruikt voorbeelden die je herkent. Dat maakt het makkelijk om de cursus goed te volgen en met succes het VCU VIL examen af te leggen.

Natuurlijk is er koffie, thee, fris en een goede lunch aanwezig. In de ruime kantine lunch je samen met je groep en eventueel andere groepen. De opleidingsadviseurs zitten in dezelfde kantine, dus als je nog vragen hebt kun je die stellen. Zij regelen ook alle versnaperingen voor je.

Na de cursus doe je examen op een laptop. Je ontvangt direct de voorlopige uitslag, dus weet je al waar je ongeveer aan toe bent! Het examen duurt maximaal 75 minuten en is natuurlijk inbegrepen bij de cursus. Als je het examen gehaald hebt, mogen we je feliciteren, je ontvangt officieel erkende VCU certificaat en het VCU pasje. De geldigheid van het VCU certificaat is 10 jaar. Het VCU certificaat is officieel erkend in Nederland, België, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk.

De VCU VIL cursus kan verzorgd worden als ‘Incompany training bij jou op locatie en is te boeken als open training.

Wist je dat?

Wist je dat wij de training op maat kunnen maken voor jouw organisatie? Indien gewenst gaan we gericht in op de uitdagingen en casuïstieken die zich afspelen binnen jouw bedrijf omtrent VCU. Zo haal je de meeste toegevoegde waarde uit de training!

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Inhoud van de training

Programma VCU VIL training

Tijdens de training is er voldoende ruimte voor het inbrengen van praktijksituaties. De cursus is praktijkgericht en bevat de volgende onderwerpen:

 • Risicobewustzijn en gevarenpreventie
 • Arbowet- en regelgeving
 • Ongevalpreventie en oorzaken
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Herkennen en omgang met gevaarlijke stoffen
 • Bedrijfsnoodplannen
 • Instructies en procedures
 • Proefexamen ter voorbereiding op het examen
Arbo & Veiligheid - Inhoudsopgave

Doelgroep

 • De VCU VIL cursus is geschikt voor leidinggevenden en intercedenten binnen de detachering- en uitzendbranche. Indien het detachering- of uitzendbureau de VCU VIL certificering wil behalen of behouden is de VCU VIL cursus verplicht. Ook is de opleiding verplicht voor detachering- en uitzendbureau’s die medewerkers leveren aan VCA gecertificeerde organisaties.

Na de training

 • Weet je wat de veiligheidsvoorschriften zijn
 • Ken je de relevante wetgeving
 • Kun je de uitzendkrachten adviseren over de toepassing van de veiligheid op de werkvloer

Certificering

 • Het officieel erkende VCU certificaat en het VCU pasje.
Thumbnail Tamara Incompany video

Incompany training

De keuze is aan jou!

Deze training wordt aangeboden als een incompany training. Dit houdt in dat onze trainer(s) bij jullie op locatie langskomen, wij jullie mogen verwelkomen bij ons op kantoor of dat we afspreken bij een partner van ons. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zie je in deze video.

Meer VCU VIL

Gerelateerd

 • VCU VIL examen: Behaal het VCU VIL diploma door het VCU VIL examen af te leggen. Boek hem hier!
VCU Audit

Veelgestelde vragen

Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!