CAN Academy

Preventie medewerker training

Het opstellen van een Risico Inventarisatie- en Evaluatie (RI&E), kennis van de Arbowet en het opstellen van Arbobeleid: zomaar wat onderwerpen die in de cursus preventiemedewerker aan de orde komen. Door de wijziging in de Arbowet is het belangrijk dat je als preventiemedewerker laat zien kennis van zaken te hebben. Met de cursus preventiemedewerker helpen we je jouw kennis en vaardigheden aantoonbaar te maken door het certificaat preventiemedewerker! Welkom bij CertificeringsAdvies Nederland, de Partner in Certificeren.

ISO 14001 praktijktraining

Training preventiemedewerker in 1 dag

Volgens de Arbowet is iedere organisatie verplicht om minimaal één preventiemedewerker aan te stellen. De preventiemedewerker zorgt onder andere voor het maken van de RI&E. Daaruit komt voort hoeveel BHV’ers er binnen de organisatie aangesteld dienen te worden.

De Cursus preventiemedewerker kun je op twee manieren volgen. Je kunt je op verschillende plaatsen in Nederland inschrijven voor een open training. Daarnaast bieden we de Cursus preventiemedewerker incompany aan. Onze trainer komt de cursus op locatie geven. Bekijk hier meer informatie over incompany trainingen. Deze cursus voldoet aan de NIBHV richtlijnen.

Er is geen geldigheid verbonden aan het bewijs van deelname, maar het is wenselijk om de cursus na enkele jaren te herhalen om de kennis als preventiemedewerker op te frissen.

Doelgroep

De cursus preventiemedewerker is bedoeld voor medewerkers die verantwoordelijk zijn of worden voor de taken rondom Arbo en veiligheid in een organisatie.

Na de training

Na de training:

  • Weet je collega’s te motiveren om arbeidsrisico’s te minimaliseren
  • Ken je de actuele wijzigingen in de Arbowet
  • Kun je omgaan met het noodplan binnen de organisatie

Certificering

Je ontvangt een bewijs van deelname.

Wist je dat?

Wist je dat wij de training op maat kunnen maken voor jouw organisatie? Indien gewenst gaan we gericht in op de uitdagingen en casuïstieken die zich afspelen binnen jouw bedrijf omtrent preventie. Zo haal je de meeste toegevoegde waarde uit de training!

Inhoud van de training

Programma preventiemedewerker training

Tijdens de training is er voldoende ruimte voor het inbrengen van praktijksituaties. In de training worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Preventietaken en Arbowetgeving
  • De RI&E (risicoinventarisatie en evaluatie) en het plan van aanpak
  • De invloed van medezeggenschap op preventietaken
  • De plaats en positie van de preventiemedewerker in de organisatie
  • Diverse voorbeelden van het uitvoeren van Arbo maatregelen op de bedrijfsvloer
ISO 14001 praktijktraining CAN Academy
Thumbnail Tamara Incompany video

Incompany training

De keuze is aan jou!

Deze training wordt aangeboden als een incompany training. Dit houdt in dat onze trainer(s) bij jullie op locatie langskomen, wij jullie mogen verwelkomen bij ons op kantoor of dat we afspreken bij een partner van ons. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zie je in deze video.

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!