CAN Academy

Opslag lithiumbatterijen volgens PGS 37 training

Lithiumbatterijen vinden we overal in terug, of het nu gaat om telefoons en laptops of het gebruik van elektrische auto’s of fietsen, we komen er dagelijks mee in aanraking. Veel organisaties hebben dan ook te maken met de opslag van lithiumbatterijen of apparaten die lithiumbatterijen bevatten. Aan de opslag van lithiumbatterijen kleven belangrijke veiligheidsrisico’s. Het belangrijkste risico is brandgevaar doordat bij zeer hoge temperaturen de accucellen spontaan kunnen ontleden en hierdoor brand kan ontstaan (thermal runaway). Vanuit de PGS-37 richtlijn is het daarom verplicht om medewerkers te trainen op het gebied van opslag/verplaatsen van lithiumbatterijen.

Bewustwording gevaarlijke stoffen

Training opslag lithiumbatterijen volgens PGS 37

Gedurende de 3-urige training worden de gevaren en risico’s rondom de opslag van lithiumbatterijen besproken en krijgt men de juiste handvatten om de opslag van lithiumbatterijen veilig en verantwoord te laten verlopen.

De training Opslag lithiumbatterijen volgens PGS-37  kan verzorgd worden als ‘Incompany training bij jou op locatie en is te boeken als open training.

Wist je dat?

Wist je dat wij de training op maat kunnen maken voor jouw organisatie? Indien gewenst gaan we gericht in op de uitdagingen en casuïstieken die zich afspelen binnen jouw bedrijf omtrent PGS 37. Zo haal je de meeste toegevoegde waarde uit de training!

Doelgroep

De training is bedoeld voor personen die te maken hebben met de opslag en verhandeling van lithiumbatterijen en lithiumbatterijen in apparaten.

Certificaat

Iedere cursist ontvangt een uitgebreide syllabus van de behandelde stof en na afloop van de training ontvangt de cursist een certificaat.

Inhoud van de training

Programma opslag lithiumbatterijen PGS 37

Tijdens de training is er voldoende gelegenheid voor het inbrengen van praktijksituaties. De volgende onderdelen worden behandeld.

  • Werken en omgang met lithiumbatterijen;
  • Gevarenklassen en gevaarseigenschappen ;
  • Risico’s van lithiumbatterijen;
  • Soorten lithiumbatterijen;
  • Verpakkingen en kenmerken en etiketteren van verpakkingen met lithiumbatterijen;
  • Plichten van de betrokken partijen in de transportketen;
  • Opslag van nieuwe, gebruikte en beschadigde lithiumbatterijen;
  • Blusmiddelen;
  • Calamiteiten en incidenten;
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen.
VCA Audit
Thumbnail Tamara Incompany video

Incompany training

De keuze is aan jou!

Deze training wordt aangeboden als een incompany training. Dit houdt in dat onze trainer(s) bij jullie op locatie langskomen, wij jullie mogen verwelkomen bij ons op kantoor of dat we afspreken bij een partner van ons. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zie je in deze video.

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!