CAN Academy

NEN 3140 VP training

Tijdens de NEN 3140 VP training leer je alles dat je moet weten om complexe elektrotechnische werkzaamheden met betrekking tot elektrische installaties te verrichten.

NEN 3140 VP training

Volg een NEN 3140 VP training via de CAN Academy

De ervaren trainers van de CAN Academy kunnen jou als geen ander leren hoe je complexe werkzaamheden aan elektrische installaties verricht. Denk aan het bijplaatsen van groepen in installaties of het uitvoeren van onderhoud aan elektrische installaties. De training bestaat uit een theoretisch deel en een praktijkdeel.

Waarom NEN 3140 VP?

Het is altijd prettig om bepaalde kennis en vaardigheden binnen jouw organisatie te hebben. Soms heb je als organisatie behoefte aan iemand die verschillende complexe elektrotechnische handelingen kan uitvoeren maar heeft niemand binnen de organisatie een elektrotechnische vooropleiding. In dat geval is het handig als je iemand kan opleiden tot NEN 3140 VP, dan heb je namelijk toch werknemer(s) die dergelijke handelingen kunnen uitvoeren en hoeft er geen externe deskundige ingehuurd te worden.

Wist je dat?

Wist je dat wij de training op maat kunnen maken voor jouw organisatie? Indien gewenst gaan we gericht in op de uitdagingen en casuïstieken die zich afspelen binnen jouw bedrijf omtrent NEN 3140 VP. Zo haal je de meeste toegevoegde waarde uit de training!

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Inhoud van de training

In deze training wordt theorie en praktijk behandeld. De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Delen van de NEN 50110-1, NEN 3140 en de ARBO-wet die geldig en van toepassing zijn.
 • Werken aan elektrische installaties en het herkennen van gevaren en technische risico’s
 • Elektrotechnische gevaren
 • Veel voorkomende gebreken en bijbehorende risico’s
 • Wetgeving en historie
 • Veel voorkomende gebreken en bijbehorende risico’s.
 • Wetgeving en historie.
 • Veilig werken door deskundig personeel, procedures en PBM’s
 • Werk- en onderhoudsprocedures.
 • Spanningloos werken volgens NEN 3140.
 • Werken in de nabijheid van actieve delen en in nauw geleidende ruimten.
 • Werkvergunningen en werkzaamheden aan laagspanningsinstallaties
 • Schakelbrief, schakelbericht of bijlage schakelhandleidingen
 • Werkzaamheden zoals vervangen wandcontactdoos of werken aan een verdeler
 • Tijdens de training is er voldoende ruimte om praktijksituaties te bespreken
Arbo & Veiligheid - Inhoudsopgave

Doelgroep en certificering

 • De NEN 3140 VP cursus is bedoeld voor iedereen die aangesteld is om complexe elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren.
 • Je ontvangt het NEN 3140 VP certificaat.

Na de training

 • Kun je onderhoud uitvoeren aan elektrische installaties
 • Ken je de veiligheidsregels m.b.t. werken aan elektrische installaties
 • Ken je de regels m.b.t. arbowet

Herhalingsplicht

Voor een NEN 3140-certificaat geldt een herhalingsplicht. In het geval van NEN 3140 betekent dit dat het certificaat na drie jaar verloopt en er een nieuwe training gevolgd moet worden om in het bezit te blijven van een NEN 3140-certificaat. Kennis en kunde over bepaalde onderwerpen kunnen immers slijten, waardoor het belangrijk is dat je af en toe de kennis weer opfrist tijdens een herhalingstraining. Bij een herhaaltraining wordt er meestal meer gefocust op de praktijk dan op de theorie.

Thumbnail Tamara Incompany video

Incompany training

De keuze is aan jou!

Deze training wordt aangeboden als een incompany training. Dit houdt in dat onze trainer(s) bij jullie op locatie langskomen, wij jullie mogen verwelkomen bij ons op kantoor of dat we afspreken bij een partner van ons. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zie je in deze video.

Meer NEN 3140

Gerelateerd

 • NEN 3140 VOP training: Leer alles dat je moet weten om eenvoudige werkzaamheden aan elektrische installaties uit te voeren.
NEN 3140 VP training

Veelgestelde vragen

Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!