CAN Academy

Hoogwerker training

Een hoogwerker cursus bij CertificeringsAdvies Nederland is een cursus bij de Partner in Certificeren. Wij ondersteunen bedrijven bij alle vraagstukken rondom bedrijf- en persoonscertificering. De docenten van CertificeringsAdvies Nederland zijn enthousiast, ervaren en gebruiken veel praktijkvoorbeelden. Tijdens de cursus hoogwerker gaan we in op onderwerpen zoals het hydraulisch systeem, de kraanbediening en veiligheid. Welkom bij CertificeringsAdvies Nederland, de Partner in Certificeren.

ISO 14001 praktijktraining

Hoogwerker training

Je leert op een goede manier omgaan met de hoogwerker en voldoet aan de eisen uit de Arbowetgeving. Als je de Hoogwerker Cursus bij CertificeringsAdvies Nederland volgt, kom je in een groep met maximaal 15 personen. Niet te groot, zodat er voldoende interactie is. Zeker niet saai dus! Dat komt ook door de manier waarop de cursus wordt gegeven. De docent is enthousiast en gebruikt voorbeelden die je herkent. Dat maakt het makkelijk om de cursus goed te volgen en met succes het examen af te leggen.

De cursus kan verzorgd worden als ‘Incompany training bij jou op locatie en is te boeken als open training.

Doelgroep

De cursus Hoogwerker is bedoeld als je tijdens je werkzaamheden de hoogwerker gebruikt.

Herhalingsplicht

Voor een Hoogwerker-certificaat geldt een herhalingsplicht. In het geval van de Hoogwerker betekent dit dat het certificaat na vijf jaar verloopt en er een nieuwe training gevolgd moet worden om in het bezit te blijven van een Hoogwerker-certificaat. Kennis en kunde over bepaalde onderwerpen kunnen immers slijten, waardoor het belangrijk is dat je af en toe de kennis weer opfrist tijdens een herhalingstraining. Bij een herhaaltraining wordt er meestal meer gefocust op de praktijk dan op de theorie.

Na de training

Na de training:

 • Kun je de hoogwerker bedienen
 • Kun je werken met de hoogwerker
 • Kun je inspectie en controle uitvoeren van de hoogwerker

Certificering

Na de cursus doe je een mondeling theorie examen van maximaal 15 minuten. Tijdens de cursus zelf word je beoordeeld op je vaardigheden. Als je het examen gehaald hebt, mogen we je feliciteren. Je ontvangt het officieel erkende Hoogwerker certificaat! Het pasje krijg je opgestuurd.

Wist je dat?

Wist je dat wij de training op maat kunnen maken voor jouw organisatie? Indien gewenst gaan we gericht in op de uitdagingen en casuïstieken die zich afspelen binnen jouw bedrijf omtrent preventie. Zo haal je de meeste toegevoegde waarde uit de training!

Inhoud van de training

Programma basis hoogwerker training

Tijdens de training is er voldoende ruimte voor het inbrengen van praktijksituaties. In de training worden de volgende onderdelen behandeld:

 • Veiligheid en Arbowet
 • Definitie en inzetbaarheid hoogwerkers
 • Modellen en typen
 • Inspectie voor het gebruik
 • Selectievolgorde
 • Veiligheidseisen m.b.t. het gebruik
 • Visuele inspectie
 • Functietest
 • Praktijkoefeningen
 • Bewegingen van het hef vlak
 • Uitvoeringsafhankelijke oefeningen
 • Bewustwording gevaren en risico’s
VCA Audit
Thumbnail Tamara Incompany video

Incompany training

De keuze is aan jou!

Deze training wordt aangeboden als een incompany training. Dit houdt in dat onze trainer(s) bij jullie op locatie langskomen, wij jullie mogen verwelkomen bij ons op kantoor of dat we afspreken bij een partner van ons. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zie je in deze video.

Let op: Deze training kan uitsluitend uitgevoerd worden bij jou op locatie of bij een partner van ons.

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Meer vervoerstrainingen

Gerelateerd

 • Heftruck training: Leer veilig werken met de heftruck en behaal je heftruck diploma.
 • Reachtruck training: Leer hoe je veilig werkt met de reachtruck en haal het reachtruck certificaat.
 • Stapelaar training: Leer veilig werken met de stapelaar en behaal je stapelaar diploma.
heftruck-reachtruck certificaat verplicht
Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!