CAN Academy

Heftruck training

De Basis Cursus Heftruck leert je veilig werken met de heftruck. Door middel van verschillende opdrachten met heftrucks leert de cursist direct in de praktijk de heftruck te bedienen. De focus ligt hierbij op veiligheid. Gedurende de training van 2 dagen zal eerst een praktijkgedeelte worden uitgevoerd met ruim 10 uur rijtijd waarna klassikaal de theorie zal worden behandeld. Hierbij wordt als leidraad de 10 meest voorkomende incidenten op en rondom de heftruck behandeld. Ook het besturen van de electropallettruck en stapelaar zijn standaard opgenomen in deze cursus.

heftruck-reachtruck certificaat verplicht

Basis Heftruck certificaat

Met het behalen van het heftruckcertificaat kunnen werkgevers en/of werknemers voldoen aan de wettelijke eisen van de Arbo-wet en verzekeraars. Tevens kunnen doormiddel van het volgen van de heftruckcursus de kosten en veiligheid positief worden beïnvloed.

De Basis Cursus Heftruck kan verzorgd worden als ‘Incompany training bij jou op locatie en is te boeken als open training.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor iedereen die geen of weinig ervaring heeft met het besturen van een heftruck en dit graag wil beheersen.

Herhalingsplicht

Voor een Heftruck-certificaat geldt een herhalingsplicht. In het geval van de Heftruck betekent dit dat het certificaat na vijf jaar verloopt en er een nieuwe training gevolgd moet worden om in het bezit te blijven van een Heftruck-certificaat. Kennis en kunde over bepaalde onderwerpen kunnen immers slijten, waardoor het belangrijk is dat je af en toe de kennis weer opfrist tijdens een herhalingstraining. Bij een herhaaltraining wordt er meestal meer gefocust op de praktijk dan op de theorie.

Na de training

Na de training:

 • Kun je veilig een heftruck besturen
 • Ben je jezelf bewust van de gevaren tijdens je werkzaamheden
 • Weet je veilig lading te verplaatsen en te stapelen
 • Kun je een heftruck inspecteren

Certificering

Na de training ontvang je bij het voldoende afronden van de opdrachten het heftruckcertificaat. Het heftruckcertificaat is 5 jaar geldig.
Bij een voldoende resultaat van de opdrachten over de elektropalletruck en stapelaar ontvang je hiervoor tevens een gratis certificaat.

Wist je dat?

Wist je dat wij de training op maat kunnen maken voor jouw organisatie? Indien gewenst gaan we gericht in op de uitdagingen en casuïstieken die zich afspelen binnen jouw bedrijf omtrent preventie. Zo haal je de meeste toegevoegde waarde uit de training!

Inhoud van de training

Programma basis heftruck training

Tijdens de training is er voldoende ruimte voor het inbrengen van praktijksituaties. In de training worden de volgende onderdelen behandeld:

 • Het besturen van een 3- en 4 wiel heftruck
 • Het voordraaien van een 3- en 4 wiel heftruck
 • Het verplaatsen van pallets tot 4 meter hoog
 • Het koud stapelen van IBC’s en stapelen van gaasboxen
 • Het plaatsen van pallets in een inrijstelling
 • Het transporteren van brede lading
 • Lading plaatsen in een zeecontainer en het gebruik van de oprijbaan
 • Het gebruik van kopschot en het veilig laden van trailers
 • Het gebruik van een parkeerrem
 • Het stapelen van lading met EPT/stapelaar en veilig wegzetten in een stelling
 • De visuele inspectie en werking van de heftruck controleren
VCA Audit
Thumbnail Tamara Incompany video

Incompany training

De keuze is aan jou!

Deze training wordt aangeboden als een incompany training. Dit houdt in dat onze trainer(s) bij jullie op locatie langskomen, wij jullie mogen verwelkomen bij ons op kantoor of dat we afspreken bij een partner van ons. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zie je in deze video.

Let op: Deze training kan uitsluitend uitgevoerd worden bij jou op locatie of bij een partner van ons.

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Meer vervoerstrainingen

Gerelateerd

heftruck-reachtruck certificaat verplicht
Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!