CAN Academy

Opleiding en training op maat

De mensen binnen je organisatie bepalen het succes van de onderneming. Daarom ondersteunen wij de ontwikkeling van mensen binnen jouw organisatie met behulp van opleidingen, trainingen en e-learnings. Dat doen we onder de vlag van de CAN Academy, het opleidingsplatform van CertificeringsAdvies Nederland (CAN).

Training waarderend auditen
PE registratie

Meer informatie of offerte?

Direct meer informatie over onze trainingen en/of bijbehorende kosten? Vraag een offerte aan voor een incompany training of neem contact op.

Groot aanbod

Trainingen per thema

ISO 14001 normkennis training

Op zoek naar e-learning(s)?

Ook op gebied van e-learnings bieden wij diverse interessante online leerpaden in ons learning management system (LMS) aan. Informeer naar de mogelijkheden of bekijk:

E-learning opties

Daarom de CAN Academy!

Praktisch toepasbare kennis

Wij zijn er voor iedereen die op zoek is naar actuele en bovenal praktisch toepasbare kennis omtrent (bedrijfs)normen en wet- en regelgeving. Bij de CAN Academy nemen we jouw organisatie als uitgangspunt en dragen we onze kennis en visie graag over op jouw medewerkers.

 • Onze cursisten beoordelen ons met een dikke voldoende
 • Onze trainers zijn inspirators; ze hebben ruime ervaring in het bedrijfsleven en een frisse blik
 • Droge en complexe (norm)materie wordt doorvertaald naar praktsich toepasbare tips en formats
 • Jouw organisatie en niet de norm is ons uitgangspunt: wat betekent de norm voor jouw organisatie?
 • Veel flexibiliteit, korte lijnen en begrijpelijke taal!
Normkennis training

Trainingen op maat

Onze trainingsvormen

Bij de CAN Academy bieden we cursussen en trainingen aan op het gebied van Kwaliteit, Informatiebeveiliging, Arbo & Veiligheid, Milieu & MVO en Voedselveiligheid. De trainingen zijn beschikbaar in allerlei vormen en worden, indien gewenst, op maat samengesteld:

 • Incompany trainingen: bij jouw organisatie op locatie en toegespitst op jouw specifieke wensen en behoeften.
 • Open trainingen: op diverse locaties door heel Nederland.
 • E-learning modules: studeer waar en wanneer het uitkomt.
 • Blended learning: kies voor de combi e-learning en praktijktraining.

En dat op ieder gewenst moment: overdag, in de avond en zelfs in het weekend!

e-learning security awareness

Een keertje sparren?

Meer weten over een specifieke training? Of eens van gedachten wisselen over opleidingsmogelijkheden binnen je organisatie? Boek dan, geheel vrijblijvend, een gratis adviesgesprek met de specialisten van de CAN Academy!

Plan gesprek

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

 • Bosch Rexroth

  “Het voordeel van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) is de flexibiliteit die ons geboden wordt. Daarnaast zijn de trainingen maatwerk. Daardoor bevatten de trainingen input vanuit onze eigen praktijkervaringen. Inmiddels loopt de samenwerking met CAN al jaren naar tevredenheid.”

  BHV herhaling verplicht

  Lukas van Dooren

  Verantwoordelijk voor Health Safety & Environment

 • ISO 27001 of NEN 7510 kiezen

  “De presentatie van de trainer was goed. Er zat een duidelijke structuur in en je merkte echt dat er voorafgaand aan de training met elkaar gecommuniceerd is. De goede voorbereiding en communicatie vooraf hebben ervoor gezorgd dat de training zelf erg prettig en soepel is verlopen.”

  Voordelen van HKZ Zorg & welzijn

  Sena Eren

  Manager Kwaliteit

 • Klantlogo Emma Safety Footwear

  “Ik ben erg tevreden over het gehele traject met CertificeringsAdvies Nederland. Wat ik erg positief vond is dat er vooraf contact is geweest met de trainer. Onze input was tijdens de training terug te horen. Dat vind ik heel belangrijk, dat is echt maatwerk!”

  Emma Pand

  Ronald Bakker

  Quality Assurance Manager

 • Klantlogo van dillen Bouwgroep

  “We kennen CertificeringsAdvies Nederland al een langere tijd en zijn zeer tevreden over de eerder uitgevoerde trajecten op het gebied van veiligheid. Toen we behoefte hadden aan een VCA examentraining op maat, op onze eigen locatie, werd er goed met ons meegedacht.”

  VCA voor bedrijven

  Harry Plaizier

  Medeverantwoordelijk voor opleidingen en trainingen

 • Processionals logo

  “Rob wist met behulp van duidelijke voorbeelden en een portie humor de stof goed over te brengen in de VCU-training. Hij besteedde extra aandacht aan de voorbereiding op het examen. Dit was erg prettig!”

  Klantcase Processionals

  Ruben Fremouw

  Recruitment Consultant

 • “We zijn heel enthousiast en tevreden over de gegeven training. Het was inhoudelijk een goed, logisch en duidelijk verhaal dat Thijs ook nog eens leuk en helder over wist te brengen. Hij had echt verstand van zaken en kon op alle vragen antwoord geven. Al met al was het erg interessant en leerzaam.”

  Klantcase RIWMO 1

  Marlou van Veldhuijzen

  Contractbeheerder

 • Logo-KiesZon

  “We hebben voor CertificeringsAdvies Nederland (CAN) gekozen omdat er een hele organisatie achter ziet die eenvoudig back-up kan bieden. CAN biedt een breed aanbod aan diensten en de adviseurs beoordelen objectief. Vreemde ogen dwingen tenslotte!”

  Kieszon Bram Peperzak

  Bram Peperzak

  Operationeel Directeur & eindverantwoordelijke voor VGM

 • Logo Tjaden

  “Voor ons was het ontzettend belangrijk om onze opleidingen onder één dak te houden. Je moet daarom wel een partij vinden die al die verschillende opleidingen kan verzorgen. Dan pas kun je namelijk meerwaarde gaan creëren. Uiteindelijk kwam ik bij CAN uit omdat zij, via hun opleidingsplatform de CAN Academy, veel verschillende trainingsmogelijkheden hebben en maatwerk kunnen leveren.”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

Bewustwording!

Visie van de CAN Academy

Wij geloven niet in incidenteel risicomanagement. Studies wijzen uit dat echte bewustwording alleen te realiseren is als je als organisatie een langetermijnvisie hebt. Als je denkt dat belangrijke risico’s op papier te borgen zijn, dan is een eenmalige exercitie goed genoeg. Als je ervan bewust bent dat de mens de belangrijkste schakel is in risicomanagement, dan weet je dat echte risicoborging niet op papier af te handelen is. Wij geloven in de creatie van een duurzaam managementsysteem wat jouw organisatie helpt op de lange termijn.

Studies laten zien dat je amper iets onthoudt of resultaat boekt als je eenmalig aan informatie wordt blootgesteld. Deze studies bevestigen dat je pas resultaat boekt als je een thema regelmatig onder de aandacht brengt en de informatie gespreid kan aanbieden aan de ontvanger. Resultaten van deze onderzoeken schrijven onder meer voor dat het gebruik van auditief materiaal (hardop voorgelezen) of visueel materiaal (schematische weergave, tekst of beeld) kan helpen bij onthouden van informatie. Ook geplande herhaling van leerstof helpt, net als gespreide korte leermomenten in plaats van één lang leermoment.

Security Awareness voorbeelden

Drie fasen van bewustwording

1) Leren

Je bepaald aan de hand van je bedrijfsrisico’s welke onderwerpen cruciaal zijn om bewustwording voor te creëren binnen je organisatie. We lezen continu artikelen over phishing aanvallen, slecht wachtwoordbeleid, Incidenten en ongelukken tijdens werk, niet voldoen aan wetgeving en andere onderwerpen die voor jullie specifiek relevant zijn. 80% van de keren dat er een incident rondom deze onderwerpen plaatsvindt, heeft het te maken met een menselijke fout. Je zult als organisatie na moeten denken over welke leerdoelen je hebt om de risico’s te verkleinen en welke middelen je nodig hebt om deze leerdoelen te bereiken. Probeer deze leerdoelen en middelen aan te laten sluiten op de best practices die eerder al zijn genoemd.

normkennis-training

Drie fasen van bewustwording

2) Activeren

Naast de theorie moet je als organisatie mensen in beweging krijgen. Alleen maar lezen over hoe je (niet) moet handelen is niet de oplossing op de lange termijn en zal zorgen voor een automatische piloot functie. Het is noodzaak om de mensen te activeren in het beoogde handelen. Dit doe je onder andere door game based oplossingen, engagement tools of simuleren van praktijksituaties.

Waarom E-learning?

Drie fasen van bewustwording

3) Meten

De start en eind van elk bewustwordingstraject begint altijd met het meten van huidige resultaten. Waar sta je nu als organisatie? Wat is het huidige bewustwordingsniveau van je medewerkers? Je kan als organisatie lukraak met bewustwording aan de slag gaan, maar je zult eerst inzichtelijk moeten maken wat je medewerkers nu al weten over je organisatorische maatregelen en hun verantwoordelijkheid daarin.

Daarnaast is het cruciaal om, als je een bewustwordingstraject in gaat, in geplande tussenpozen te meten wat de resultaten zijn van het traject. Een bewustwordingstraject zonder meting, evaluatie & opvolging is een traject op goed geluk.

E-learning

Trots op onze klanten

Samen groeien en vernieuwen

Bij CertificeringsAdvies Nederland zijn we de steunpilaar voor tal van organisaties. Wij zijn de partner in certificeren en continue verbetering, met focus op groeien, vernieuwen en inspireren.

Kom in contact met de CAN Academy

Meer informatie over de mogelijkheden van onze trainingen?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte voor een incompany training op maat aan of neem contact met ons op!