CAN Academy

Opleiding en training op maat

De mensen binnen je organisatie bepalen het succes van de onderneming. Daarom ondersteunen wij de ontwikkeling van mensen binnen jouw organisatie met behulp van opleidingen en trainingen. Dat doen we onder de vlag van de CAN Academy, het opleidingsplatform van CertificeringsAdvies Nederland (CAN).

Training waarderend auditen
PE registratie

Meer informatie of offerte?

Direct meer informatie over onze trainingen en/of bijbehorende kosten? Vraag een offerte aan voor een incompany training of neem contact op.

Groot aanbod

Trainingen per thema

ISO 14001 normkennis training

Daarom de CAN Academy!

Praktisch toepasbare kennis

Wij zijn er voor iedereen die op zoek is naar actuele en bovenal praktisch toepasbare kennis omtrent (bedrijfs)normen en wet- en regelgeving. Bij de CAN Academy nemen we jouw organisatie als uitgangspunt en dragen we onze kennis en visie graag over op jouw medewerkers.

 • Onze cursisten beoordelen ons met een dikke voldoende
 • Onze trainers zijn inspirators; ze hebben ruime ervaring in het bedrijfsleven en een frisse blik
 • Droge en complexe (norm)materie wordt doorvertaald naar praktsich toepasbare tips en formats
 • Jouw organisatie en niet de norm is ons uitgangspunt: wat betekent de norm voor jouw organisatie?
 • Veel flexibiliteit, korte lijnen en begrijpelijke taal!
Normkennis training

Trainingen op maat

Onze trainingsvormen

Bij de CAN Academy bieden we cursussen en trainingen aan op het gebied van Kwaliteit, Informatiebeveiliging, Arbo & Veiligheid, Milieu & MVO en Voedselveiligheid. De trainingen zijn beschikbaar in allerlei vormen en worden, indien gewenst, op maat samengesteld:

 • Incompany trainingen: bij jouw organisatie op locatie en toegespitst op jouw specifieke wensen en behoeften.
 • Open trainingen: op diverse locaties door heel Nederland.
 • E-learning modules: studeer waar en wanneer het uitkomt.
 • Blended learning: kies voor de combi e-learning en praktijktraining.

En dat op ieder gewenst moment: overdag, in de avond en zelfs in het weekend!

e-learning security awareness

Een keertje sparren?

Meer weten over een specifieke training? Of eens van gedachten wisselen over opleidingsmogelijkheden binnen je organisatie? Boek dan, geheel vrijblijvend, een gratis adviesgesprek met de specialisten van de CAN Academy!

Plan gesprek

CAN aanpak driehoek

Waarom CAN Academy?

Onze unieke aanpak!

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Want de norm kan niet zwart-wit in elke organisatie worden toegepast en daarom kijken wij hoe de norm optimaal in jouw organisatie kan worden geïntegreerd. Zo ben je bewust van wat de norm exact voor jou en je organisatie kan betekenen en is het ook prettig om mee te werken.

Bij CAN Academy hanteren we in onze dienstverlening de CAN driehoek. Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

 • Klantlogo Redept cresa

  “Het traject was heel ‘Lean & Mean’, met een perfecte verhouding tussen kwaliteit, uitstraling, kosten en resultaat!”

  ISO 9001 in de praktijk

  Leon van Leersum

  Partner bij REDEPT Cresa

 • Logo Fastned

  “Zonder CertificeringsAdvies Nederland (CAN) waren we als een kip zonder kop aan de slag gegaan. Vooral de pragmatische inval (wat moeten we vastleggen, wat ligt informeel in de organisatie al vast) hadden we niet zonder CAN kunnen doen. We zijn blij verrast met het resultaat.”

  Fastned tanken

  Thijs Baars

  Business Analist & Security Officer

 • Bosch Rexroth

  “Het voordeel van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) is de flexibiliteit die ons geboden wordt. Daarnaast zijn de trainingen maatwerk. Daardoor bevatten de trainingen input vanuit onze eigen praktijkervaringen. Inmiddels loopt de samenwerking met CAN al jaren naar tevredenheid.”

  BHV herhaling verplicht

  Lukas van Dooren

  Verantwoordelijk voor Health Safety & Environment

 • Logo Lannet & IT

  “Gedurende het ISO 27001 en NEN 7510 traject viel vooral de pragmatische aanpak op. CertificeringsAdvies Nederland (CAN) denkt echt vanuit de organisatie en niet vanuit de norm. De CAN-adviseur wist de normen feilloos te vertalen naar de praktijk waardoor het voor ons duidelijk en werkbaar was.”

  ISO 27001 checklist

  Paul den Otter

  Oprichter en eigenaar

 • ISO 27001 of NEN 7510 kiezen

  “De presentatie van de trainer was goed. Er zat een duidelijke structuur in en je merkte echt dat er voorafgaand aan de training met elkaar gecommuniceerd is. De goede voorbereiding en communicatie vooraf hebben ervoor gezorgd dat de training zelf erg prettig en soepel is verlopen.”

  Voordelen van HKZ Zorg & welzijn

  Sena Eren

  Manager Kwaliteit

 • CAN - Klantcase Kyocera - Quote-

  “We hebben voor CertificeringsAdvies Nederland (CAN) gekozen vanwege de no-nonsense aanpak, korte lijnen en goed advies. Het is prettig dat CAN tastbare targets nastreeft en zegt waar het overgaat in plaats van het volgen van theoretische modellen.”

  Klantcase Kyocera

  Ronald Frankfoorder

  Voormalig Senior Manager

 • Klantlogo Emma Safety Footwear

  “Ik ben erg tevreden over het gehele traject met CertificeringsAdvies Nederland. Wat ik erg positief vond is dat er vooraf contact is geweest met de trainer. Onze input was tijdens de training terug te horen. Dat vind ik heel belangrijk, dat is echt maatwerk!”

  Emma Pand

  Ronald Bakker

  Quality Assurance Manager

 • Klantlogo Vecos

  “We hebben de ISO 27001 norm met behulp van CertificeringsAdvies Nederland binnen 2 maanden opgetuigd. De gezamenlijke start en de professionele begeleiding van de adviseur hebben erg geholpen om onze hele organisatie te enthousiasmeren voor ISO. Dat was erg positief!”

  Vecos lockers

  Joris Geelhoed

  Security Officer

 • Klantlogo WSB solutions

  “Samen met Tobias hebben we het afgelopen jaar flinke stappen gezet met betrekking tot ISO 9001 en ISO 27001. Hij heeft veel ervaring in de IT-branche en dat is van grote waarde gebleken. Hij weet hoe andere bedrijven bepaalde uitdagingen hebben opgelost en kan daarom meedenken en alternatieven noemen.”

  Tobias bij WSB Solutions

  Jan Penning

  Algemeen Directeur

 • Klantlogo van dillen Bouwgroep

  “We kennen CertificeringsAdvies Nederland al een langere tijd en zijn zeer tevreden over de eerder uitgevoerde trajecten op het gebied van veiligheid. Toen we behoefte hadden aan een VCA examentraining op maat, op onze eigen locatie, werd er goed met ons meegedacht.”

  VCA voor bedrijven

  Harry Plaizier

  Medeverantwoordelijk voor opleidingen en trainingen

 • Processionals logo

  “Rob wist met behulp van duidelijke voorbeelden en een portie humor de stof goed over te brengen in de VCU-training. Hij besteedde extra aandacht aan de voorbereiding op het examen. Dit was erg prettig!”

  Klantcase Processionals

  Ruben Fremouw

  Recruitment Consultant

 • Klantlogo Infield

  “De manier van communiceren, het snelle contact, de korte lijntjes en de mogelijkheid voor verschillende manieren van ondersteuning spraken ons erg aan bij CertificeringsAdvies Nederland. De adviseurs zijn heel erg ter zake kundig en kunnen dieper op bepaalde zaken ingaan. Over de hele linie kwamen ze met praktische zaken en handige formats!”

  Infield

  Martijn Stuart

  Eigenaar

 • Klantcase van Beem en van Haagen

  “Bij de start van ons VCA** traject zette Stijn meteen een duidelijke structuur neer. Dit gaf ons houvast gedurende het traject. De balans in workload was goed, de hoeveelheid werk dat we zelf moesten doen viel mee! Ook met onze vragen konden we altijd bij Stijn terecht.”

  Klantcase van Beem en van Haagen

  Michiel Janssen

  Projectmanager

 • Klantlogo Olympia

  “Tobias heeft ons veel werk uit handen genomen tijdens het ISO 27001 implementatietraject. We zijn blij te kunnen melden dat we recent met vlag en wimpel door de audit van fase 1 zijn gekomen!”

  CAN-Verschuiving-informatiebeveiligingsiricos-door-digitale-organisaties-2

  Henk Kraa

  IT-manager

 • “We zijn heel enthousiast en tevreden over de gegeven training. Het was inhoudelijk een goed, logisch en duidelijk verhaal dat Thijs ook nog eens leuk en helder over wist te brengen. Hij had echt verstand van zaken en kon op alle vragen antwoord geven. Al met al was het erg interessant en leerzaam.”

  Klantcase RIWMO 1

  Marlou van Veldhuijzen

  Contractbeheerder

 • Klantlogo John Crane Indufil

  “Het is fijn om weer iemand op locatie te hebben die eigenaar is van het takenpakket van de HSE-manager. Het ontzorgt mijzelf, maar ook collega’s. Rob fungeert als aanspreekpunt en pakt alle taken op. Zo kunnen wij ons weer richten op onze kerntaken.”

  John Crane Rob Enzlin

  Jeroen Huizinga

  Locatiemanager

 • Logo - Nijland Cycling

  “Wat heel fijn was tijdens het ISO 9001 en ISO 14001 implementatietraject is dat Martijn mooie templates beschikbaar had in onze werksessies. Hij nam ons mee aan de hand en maakte het simpel voor ons.”

  Klantcase Nijland Cycling

  Luuk Nijland

  Directeur

 • “De expertise en ervaring van Rob hebben ons veel gebracht. En daarnaast mogen we blijven werken voor de hoofdaannemer nu we aan de slag zijn gegaan met de Veiligheidsladder. Het doel hebben we dus bereikt!”

  CAN - Sfeerbeeld - Janse Afbouw-2

  Ger van Gelder

  Veiligheidscoördinator

 • Logo - ULU

  “Voordat we samenwerkten met CertificeringsAdvies Nederland hadden we het gevoel dat we nog ver van ISO 27001 af stonden. Laurens nam ons aan de hand mee en heeft het simpel gemaakt voor ons. Na een tijdje kom je erachter dat je eigenlijk al best ver bent.”

  CAN - Klantcase ULU

  Geertjan Berman

  Operationeel verantwoordelijke

 • Logo Daily Fresh Food

  “Het mooie van CAN vind ik dat ze hele fijne, kundige en betrokken mensen hebben. Ze staan ervoor open om na te denken over hun eigen expertise heen en dat vind ik knap. Ze zijn in staat om een compleet beeld te durven schetsen en over hun eigen schaduw heen te stappen.”

  Kwaliteit360 event: Daily Fresh Food

  Fer van Harn

  Statutair directeur

 • Logo connectworks

  “Laurens heeft ons begeleid met de implementatie van ISO 27001 en NEN 7510. Die samenwerking ging zo goed, dat hij momenteel bij ons werkzaam is als Security Officer (as a Service).”

  ConnectWorks directie

  Wouter van Weeren

  Mede-oprichter

 • Logo Tjaden

  “Naast de opleidingen die worden geregeld door CertificeringsAdvies Nederland, ondersteunt Rob ons iedere maand in onze KAM-activiteiten. Ideaal om met elkaar te sparren! Hij is een stok achter de deur voor ons om door te pakken.”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

 • Klantlogo Stork

  “Wij hebben ervoor gekozen om met CertificeringsAdvies Nederland in zee te gaan, omdat dit een partner is die, met betrekking tot de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering, het meeste vertrouwen en deskundigheid uitstraalde.”

  Stork bedrijfspand

  Wim Welman

  Kwaliteitsmanager

 • Logo celektron

  “Rob, de adviseur van CAN was kordaat en slagvaardig en vrij direct, daar houden we van! Hij draaide nergens omheen, daarom wisten we precies waar we aan toe waren. En niet zonder resultaat; na 2,5 maand hebben we het VCA* certificaat behaald.”

  CAN - Elektrotechniek - Celektron-2

  Martijn Gerrits

  Teamleider Projecten

 • Logo-KiesZon

  “We hebben voor CertificeringsAdvies Nederland (CAN) gekozen omdat er een hele organisatie achter ziet die eenvoudig back-up kan bieden. CAN biedt een breed aanbod aan diensten en de adviseurs beoordelen objectief. Vreemde ogen dwingen tenslotte!”

  Kieszon Bram Peperzak

  Bram Peperzak

  Operationeel Directeur & eindverantwoordelijke voor VGM

 • Logo Tjaden

  “Voor ons was het ontzettend belangrijk om onze opleidingen onder één dak te houden. Je moet daarom wel een partij vinden die al die verschillende opleidingen kan verzorgen. Dan pas kun je namelijk meerwaarde gaan creëren. Uiteindelijk kwam ik bij CAN uit omdat zij, via hun opleidingsplatform de CAN Academy, veel verschillende trainingsmogelijkheden hebben en maatwerk kunnen leveren.”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

Visie van de CAN Academy

Wij geloven niet in incidenteel risicomanagement. Studies wijzen uit dat echte bewustwording alleen te realiseren is als je als organisatie een langetermijnvisie hebt. Als je denkt dat belangrijke risico’s op papier te borgen zijn, dan is een eenmalige exercitie goed genoeg. Als je ervan bewust bent dat de mens de belangrijkste schakel is in risicomanagement, dan weet je dat echte risicoborging niet op papier af te handelen is. Wij geloven in de creatie van een duurzaam managementsysteem wat jouw organisatie helpt op de lange termijn.

Studies laten zien dat je amper iets onthoudt of resultaat boekt als je eenmalig aan informatie wordt blootgesteld. Deze studies bevestigen dat je pas resultaat boekt als je een thema regelmatig onder de aandacht brengt en de informatie gespreid kan aanbieden aan de ontvanger. Resultaten van deze onderzoeken schrijven onder meer voor dat het gebruik van auditief materiaal (hardop voorgelezen) of visueel materiaal (schematische weergave, tekst of beeld) kan helpen bij onthouden van informatie. Ook geplande herhaling van leerstof helpt, net als gespreide korte leermomenten in plaats van één lang leermoment.

Drie fasen van bewustwording

1) Leren

Je bepaald aan de hand van je bedrijfsrisico’s welke onderwerpen cruciaal zijn om bewustwording voor te creëren binnen je organisatie. We lezen continu artikelen over phishing aanvallen, slecht wachtwoordbeleid, Incidenten en ongelukken tijdens werk, niet voldoen aan wetgeving en andere onderwerpen die voor jullie specifiek relevant zijn. 80% van de keren dat er een incident rondom deze onderwerpen plaatsvindt, heeft het te maken met een menselijke fout. Je zult als organisatie na moeten denken over welke leerdoelen je hebt om de risico’s te verkleinen en welke middelen je nodig hebt om deze leerdoelen te bereiken. Probeer deze leerdoelen en middelen aan te laten sluiten op de best practices die eerder al zijn genoemd.

normkennis-training

Drie fasen van bewustwording

2) Activeren

Naast de theorie moet je als organisatie mensen in beweging krijgen. Alleen maar lezen over hoe je (niet) moet handelen is niet de oplossing op de lange termijn en zal zorgen voor een automatische piloot functie. Het is noodzaak om de mensen te activeren in het beoogde handelen. Dit doe je onder andere door game based oplossingen, engagement tools of simuleren van praktijksituaties.

Waarom E-learning?

Drie fasen van bewustwording

3) Meten

De start en eind van elk bewustwordingstraject begint altijd met het meten van huidige resultaten. Waar sta je nu als organisatie? Wat is het huidige bewustwordingsniveau van je medewerkers? Je kan als organisatie lukraak met bewustwording aan de slag gaan, maar je zult eerst inzichtelijk moeten maken wat je medewerkers nu al weten over je organisatorische maatregelen en hun verantwoordelijkheid daarin.

Daarnaast is het cruciaal om, als je een bewustwordingstraject in gaat, in geplande tussenpozen te meten wat de resultaten zijn van het traject. Een bewustwordingstraject zonder meting, evaluatie & opvolging is een traject op goed geluk.

E-learning

Kom in contact met de CAN Academy

Meer informatie over de mogelijkheden van onze trainingen?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte voor een incompany training op maat aan of neem contact met ons op!