Voor ieder doel

Laat een netwerkaudit uitvoeren

Een netwerkaudit is een audit die wordt uitgevoerd bij een externe stakeholder. Een dergelijke audit wordt bijvoorbeeld ingezet met als doel om de prestaties van een managementsysteem te toetsen. Netwerkaudits kunnen verschillende doelen dienen.

voorbereiden externe audit
Verschil interne en externe audit

Meer informatie of offerte?

Direct meer informatie over (de mogelijkheden van) netwerkaudits en bijbehorende kosten? Vraag een offerte aan of neem contact op.

Daarom kies je voor CAN!

Laat een netwerkaudit uitvoeren

Steeds meer organisaties kiezen voor het uitbesteden van de netwerkaudit aan een onafhankelijke externe partner. Dat biedt diverse voordelen:

  • Eigen medewerkers kunnen zich volledig op hun kerntaken richten
  • Audits worden professioneler en leveren waardevolle output op
  • Ondersteuning bij voorbereiden, uitvoeren, rapporteren en opvolgen van audits
  • Audits worden conform planning uitgevoerd, zodat wordt voldaan aan de normeisen
  • Audits worden uitgevoerd om de organisatie te verbeteren, niet om te controleren
Interne audit training

Toegevoegde waarde

Heb je behoefte aan het (laten) uitvoeren van een netwerkaudit? CertificeringsAdvies Nederland (CAN) kan je helpen met auditing en het voorbereiden, uitvoeren, rapporteren en opvolgen van de audits. Met onze jarenlange ervaring in audits zorgen wij ervoor dat de audits worden uitgevoerd om de organisatie te verbeteren en niet om te controleren. De manier waarop je als organisatie kijkt naar audits, bepaalt ook het resultaat.

Soorten audits

Welke netwerkaudits bestaan er?

Er zijn allerlei soorten netwerkaudits. Hieronder een greep uit de mogelijkheden, maar ook voor andere audits kunnen wij van dienst zijn!

  • Leverancieraudits
  • Klantaudits
  • Franchise audits
  • Overige second-party audits
Interne audit

Netwerkaudits

Waarom belangrijk?

Netwerkaudits worden steeds belangrijker. Dat leggen we uit aan de hand van een voorbeeld: Steeds vaker komen we tot de ontdekking dat de zaken intern goed geregeld zijn, maar dat de keten zo sterk is als de zwakste schakel. Een organisatie die alles zelf van A-Z regelt en niet afhankelijk is van externe leveranciers bestaat haast niet meer. Om alles zo efficiënt en effectief te regelen, is het van belang om te zorgen voor een keten met schakels die elkaar versterken. Iedereen binnen de keten heeft zo zijn verantwoordelijkheid in bijvoorbeeld de productie, logistiek, distributie, verpakken etc. Toch wil je als bedrijf de zekerheid hebben dat iedereen binnen die keten ook daadwerkelijk zijn verantwoordelijkheid neemt.

In veel normeringen wordt gesproken over leveranciersbeoordelingen, maar wat als dit te belangrijk is om op afstand op papier uit te voeren? In dat geval biedt een netwerkaudit uitkomst. Daarbij wordt jouw organisatie ondersteund bij het ontwikkelen en auditen van de eigen auditnormen, -protocollen en -criteria.

risicogebaseerde-auditplanning
CAN aanpak driehoek

Jouw organisatie in balans

Onze aanpak

Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!