De visie achter Certification by Design

Direct certificeren als Startup? Het brengt veel voordelen met zich mee, in dit artikel lees je onze visie op Certification By Design.

Certification by design visie
Portretfoto Jeffrey Hekelaar
Jeffrey Hekelaar
Manager Sales

Jeffrey Hekelaar is Manager Sales bij CertificeringsAdvies Nederland. Hij levert graag zijn bijdrage aan het ontwikkelen van (klant)organisaties en komt daar graag voor bij je op bezoek!

jeffrey@certificeringsadvies.nl

Certificeren? Dat komt later wel! Een veel gehoorde uitspraak bij starters. En dat is ook niet gek, er komt veel op je af bij het starten van een onderneming. Echter, wanneer je je verdiept in certificeren kom je er al snel achter dat dit anders ligt. Het heeft vaak veel meer voordelen dan men in eerste instantie denkt om direct na de oprichting van je onderneming de certificaten te behalen waar jouw markt om vraagt. Ook wel Certification By Design genoemd. In dit artikel zoomen we hier verder op in.

Opzet managementsysteem

Bij het opzetten van een onderneming komt heel wat kijken. Zoals het werven van je eerste opdrachten/klanten, samenwerking met leveranciers en natuurlijk de productontwikkeling, uitbreiding van het team en een gedegen uitvoer van de eerste projecten. Om dit in goede banen te leiden zal je goed na moeten denken over je bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan uitwerking van processen omtrent projectmanagement en klachtenafhandeling. En hoe dek je eigenlijk risico’s af tijdens werkzaamheden en wat doe je bij onverwachts uitval van personeel? Hoe zorg je ervoor dat de gegevens van jouw klanten veilig zijn opgeslagen? Is het duidelijk hoe je continu evalueert en verbetert? Kortom een hoop zaken om goed over na te denken.

Het opstellen van een managementsysteem helpt daarbij. Het brengt overzicht en structuur en zorgt ervoor dat je alle belangrijke zaken hebt beschreven en geïmplementeerd. Het opstellen van een kwalitatief goed managementsysteem vormt dan ook de basis voor veel ISO-normen. Door het managementsysteem van jouw nieuwe organisatie in één keer neer te zetten volgens de ISO-normering verweef je de norm direct in het DNA van je organisatie en vang je dus twee vliegen in één klap. Dit wordt Certification By Design genoemd.

“Je maakt gebruik van templates die door CAN zijn opgemaakt. Templates die je in staat stellen vrij efficiënt processen in te richten zonder daar veel kostbare tijd als founding team aan te spenderen. Gelijk in lijn met de normeringen”.

Rob in ’t Zand   –  Oprichter Health Thing

Certification By Design

Door Certification By Design toe te passen op jouw jonge onderneming geniet je van een groot aantal voordelen, namelijk;

Besparing van tijd en geld

Doordat je je processen aan de start direct inricht volgens de (ISO)-certificeringseisen hoef je alles maar één keer te beschrijven en uit te voeren. Door meteen aandacht te besteden aan het aanleggen van een duidelijke structuur voorkom je onnodige omschakeling van processen en programma’s achteraf wanneer je op een later moment certificeert. Dit levert een grote besparing aan tijd en geld op. Tijd die bij opschaling juist nodig is voor werving en onboarding van nieuwe klanten en medewerkers en doorontwikkeling van het product of de dienst.

Direct vertrouwen bij opdrachtgevers

Als startup word je nog weleens gezien als vreemde eend in bijt. Wie ben jij? Kan ik jou vertrouwen? Ben jij in staat dit project gedegen uit te voeren? Door het behalen van één of meerdere (ISO)-certificeringen toon je aan processen kwalitatief goed geregeld te hebben en verzeker je bijvoorbeeld je klanten van een veilige opslag van gegevens. Zeker in een startup fase is dit zeer belangrijk wanneer je het vertrouwen van je klanten nog moet winnen.

Orde in de chaos

Als startup moet je veel zaken nog beschrijven. Door hier meteen een duidelijke structuur in aan te brengen voorkom je onnodige stress en chaos in je organisatie. De (ISO)-normen helpen je hierbij. Daarnaast ben je voorbereid op groei. Zodra de organisatie gaat groeien heb jij de structuur al staan en heb je een duidelijk overzicht welke processen je kan uitbreiden in lijn met de geldende kaders. Ook zijn processen voor iedereen helder en inzichtelijk door middel van het managementsysteem waardoor je als organisatie snel kunt schakelen bij bijvoorbeeld uitval van medewerkers en/of het overnemen van taken.

“Direct certificeren aan de start van onze onderneming geeft mij rust doordat ik de processen meteen op de juiste manier inricht en geen zaken over het hoofd zie. Daarnaast is het erg prettig dat wij de informatiebeveiliging en privacymaatregelen gelijk goed regelen. Met de ISO 9001ISO 27001 en NEN-7510 certificering toon ik straks snel en gemakkelijk de kwaliteit van onze processen aan, dit wekt vertrouwen bij potentiële samenwerkingspartners“.

Rob in ’t Zand   –  Oprichter Health Thing

Certificeren als startup?

Ben je benieuwd welke certificeringen jouw startup-organisatie verder kunnen helpen? Of wil je concreet aan de slag met Certification By Design? Onze adviseurs vertellen je er graag meer over!

Offerte aanvragen algemeen

Portretfoto Jeffrey Hekelaar
Jeffrey Hekelaar
Manager Sales

Jeffrey Hekelaar is Manager Sales bij CertificeringsAdvies Nederland. Hij levert graag zijn bijdrage aan het ontwikkelen van (klant)organisaties en komt daar graag voor bij je op bezoek!

jeffrey@certificeringsadvies.nl

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

  • Altijd een oplossing op maat
  • Jouw organisatie als uitgangspunt
  • Snel, pragmatisch en persoonlijk

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields