Leestijd: 4 minuten

Dag van de BHV: 14 CAN-spelers behalen (opnieuw) hun BHV certificaat

Dit jaar hebben we binnen CertificeringsAdvies Nederland (CAN) weer bewust stilgestaan bij de Dag van de BHV. 14 van onze CAN-spelers volgden namelijk (opnieuw) een BHV training.

CAN - BHV - Reanimatie
CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Ieder jaar vindt in november de nationale Dag van de BHV plaats. Dit jaar hebben we binnen CertificeringsAdvies Nederland (CAN) ook weer bewust stilgestaan bij deze dag! 14 van onze CAN-spelers volgden namelijk (opnieuw) een BHV training, georganiseerd dooronze eigen CAN Academy. De training bestond uit een EHBO-gedeelte en een brand-gedeelte en werd afgesloten met een gezamenlijke ontruimingsoefening.

Verplicht, maar ook waardevol

Vanuit de Arbowet is het voor iedere organisatie verplicht om BHV’ers aanwezig te hebben. Hoeveel BHV’ers dit zijn is afhankelijk van het aantal werknemers en de risico’s in je organisatie. Buiten de verplichting vanuit de Arbowet, heerst er binnen CAN ook andere motivatie voor het volgen van de training.

Mariël Verwijst, marketeer bij CAN licht toe: “Toen vorig jaar binnen onze organisatie werd gevraagd wie graag een BHV training wil volgen, heb ik me vrij snel aangemeld. Ik vind het een fijn idee dat ik hulp kan verlenen in noodsituaties. Ook in mijn privéleven. Hopelijk komen dat soort situaties natuurlijk niet voor, maar mocht het nodig zijn dan weet ik wat ik moet doen. Voornamelijk het reanimatiegedeelte vind ik heel waardevol. En zo’n herhalingstraining is natuurlijk altijd fijn om je geheugen weer even op te frissen!”

Steven vult aan: “We hebben veel klanten die bij ons BHV trainingen boeken. Wat we daarin altijd belangrijk vinden is om goed te kijken naar de behoeften van de klant. Het is geen standaard training waarbij je ieder jaar weer hetzelfde leert. Stel, je hebt in je organisatie veel te maken met brandgevaar, dan zorgen we er natuurlijk voor dat er extra aandacht is voor dit onderdeel. Maar mochten medewerkers zelf aangeven dat ze graag een specifiek onderdeel binnen het EHBO-gedeelte willen herhalen, dan kan dat natuurlijk ook. We maken de training op maat, zodat onze klanten (en in dit geval ook wijzelf) er het meeste toegevoegde waarde uit halen.”

De training in de praktijk

Op maandag 30 oktober volgden onze CAN-spelers de BHV (herhalings-)training. Rob Enzlin, Adviseur Arbo & Veiligheid én Hoofd BHV-er binnen CAN vertelt over de training: “Als hoofd BHV-er heb ik natuurlijk al veel BHV-trainingen gehad. Ieder jaar volg ik daarom de herhalingstraining. We hebben ook een aantal nieuwe CAN-spelers die de training voor het eerst volgden. Zij hebben voorafgaand aan de training een e-learning module moeten doorlopen om voorbereid aan de slag te gaan.

Tijdens de training van dit jaar begonnen we met het EHBO-gedeelte. Hier leerden we o.a. verbandjes leggen, reanimeren, symptomen herkennen én hoe te reageren bij verschillende soorten letsels. Daarna volgde het brandgedeelte. Daar leerden we o.a. over brandpreventie en het herkennen van gevaren. We staan dan ook stil bij de vraag ‘Wat als hier in ons kantoor nu brand uit zou breken?’. Dat maakt het herkenbaar waardoor de leerstof op een of andere manier toch meer impact heeft. Uiteraard hebben we ook geleerd om brandjes te blussen. Vaak een ‘favoriet’ onderdeel van de training.

We sloten de dag af met een ontruimingsoefening. Altijd een onmisbaar onderdeel van een BHV-training!”

Conclusie van de training

Eline Kerkhof, Manager Informatiemanagement sluit af: “De BHV-training was weer erg waardevol dit jaar. Omdat we deze kunnen volgen in ons eigen kantoorpand kun je ook specifieke praktijksituaties bespreken. In mijn geval onthoud ik dan bepaalde informatie ook beter. Ondanks dat er nog redelijk veel was blijven hangen van de training van vorig jaar, waren er toch weer een aantal punten waarbij het goed was om ze weer even geoefend te hebben. Zo blijft onze kennis up-to-date en waarborgen we de veiligheid binnen onze organisatie!”

BHV training volgen?

Zijn er binnen jouw organisatie genoeg BHV-ers aanwezig? We helpen je graag met een (herhalings-) training op maat. Bekijk meer info op de BHV-trainingspagina of neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

New call-to-action

CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Handige RI&E informatiegids!

Download geheel vrijblijvend de RI&E infogids en kom alles te weten over de voordelen van de RIE!

  • Wat houdt een RI&E in?
  • Hoe vaak voer je een RI&E uit?
  • Moet je een RI&E updaten?
  • Wat is de relatie tussen RI&E en VCA?
  • Praktische informatie!

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields