CertificeringsAdvies Nederland behaalt ISO 9001 en ISO 27001 certificering

Op 10 februari 2020 hebben we ISO 9001 en ISO 27001 behaald. Je leest er alles over in dit artikel.

CAN-certificering-iso9001-iso27001-2020
Nelis van de Pol
Nelis van de Pol
Directeur

Nelis van de Pol is directeur bij CertificeringsAdvies Nederland. 'Na jaren als ondernemer te hebben gewerkt, heb ik CertificeringsAdvies Nederland opgezet. Jouw partner, in certificeren!'

nelis@certificeringsadvies.nl

‘De beste stuurlui staan aan wal’. Dat gezegde gaat vanaf nu niet meer op voor CertificeringsAdvies Nederland (CAN). Nelis van de Pol, directeur bij CertificeringsAdvies Nederland, heeft namelijk op 10 februari jl. uit handen van Certificerende Instantie KIWA het ISO 9001 en het ISO 27001 certificaat mogen ontvangen. Nelis van de Pol: “Het traject op weg naar certificering was een mooie ervaring voor iedereen binnen CAN. Zeker ook omdat we dit soort trajecten bij onze opdrachtgevers verzorgen. Uiteindelijk heeft het een resultaat opgeleverd waar we als CAN trots op mogen zijn!

Kwaliteit en informatiebeveiliging aantoonbaar voor elkaar

De ISO 9001 en ISO 27001 certificering is een mooie mijlpaal voor CAN. Gert Jan van Bruchem, manager expert center cyber security bij KIWA, en zijn collega Denise Ijsselstijn, verantwoordelijk voor international sales en business development bij KIWA, kwamen op maandagochtend 10 februari jl. langs in Veghel, de vestigingsplaats van CAN, om de certificaten uit te reiken. Het succesmoment werd gevierd onder het genot van een heerlijk Brabants worstenbroodje van de lokale bakkerij.

Nelis van de Pol vertelt over het traject richting certificering: “Als organisatie zijn wij al jaren bezig met de thema’s kwaliteit en informatiebeveiliging en voor onze opdrachtgevers hebben we al vele succesvolle projecten afgerond op dit gebied. Ook binnen onze eigen organisatie vinden veel ontwikkelingen plaats waarin we onze kennis en kunde meenemen, maar we vonden dat we zelf natuurlijk niet achter konden blijven met een certificering. Zeker omdat we opdrachtgevers begeleiden op dit gebied. Om die reden hebben we ervoor gezorgd dat we het nu zelf ook aantoonbaar voor elkaar hebben.”

Digitaal managementsysteem in Microsoft TEAMS en AFAS software

Nelis vervolgt zijn verhaal: “Op een gegeven moment is besloten dat we als CertificeringsAdvies Nederland het ISO 9001 en ISO 27001 certificaat wilden gaan behalen. Er is toen intern een projectteam samengesteld dat hiermee aan de slag is gegaan. Met elkaar en passend bij de manier waarop wij ook onze opdrachtgevers begeleiden is er vorm en inhoud gegeven aan ons eigen managementsysteem.”

Martijn Jonkers, adviseur bij CertificeringsAdvies Nederland en tevens lid van het interne projectteam: “We hebben bij CAN ons eigen managementsysteem ingericht met behulp van Microsoft TEAMS. Het was erg leuk om dit allemaal op te zetten binnen onze eigen organisatie. Ook met het oog op het feit dat we de vraag voor inrichting van een managementsysteem via TEAMS steeds vaker krijgen vanuit onze opdrachtgevers.”

Ben je nieuwsgierig naar de manier waarop we bij CertificeringsAdvies Nederland ons managementsysteem (digitaal) hebben ingericht met behulp van Microsoft TEAMS? Neem dan gerust eens contact met ons op. Onder het genot van een kopje koffie laten we je graag zien hoe het bij ons is ingeregeld.

Eline Kerkhof, Management Assistent/AFAS Beheerder binnen CAN, maakte ook onderdeel uit van het projectteam en vervult binnen CAN tevens de rol van Kwaliteitsmedewerker. Zij vult Martijn aan: “Je merkt dat de communicatie een stuk vlotter en efficiënter verloopt nu we via TEAMS werken. Het geeft ons veel structuur. Naast TEAMS worden er ook veel (kern)processen geborgd en gemanaged met behulp van de software van AFAS. Dat maakt het project voor mij, als AFAS beheerder binnen CAN, bijzonder leuk.”

Wil je meer weten over de manier waarop we bij CertificeringsAdvies Nederland diverse processen vanuit kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging hebben geborgd in AFAS? Lees dan Eline’s blogartikel: ‘Digitaal kwaliteitsmanagementsysteem opzetten voor ISO: borg zaken in managentsysteemsoftware zoals AFAS.

Stap voor stap bewustwording gecreëerd

Tobias op den Brouw, adviseur bij CertificeringsAdvies Nederland, is eveneens betrokken geweest bij het project. Hij is inmiddels Functionaris Gegevensbescherming binnen CAN en vertelt vanuit die rol over het project. “Bij dit soort trajecten, met name ook als er informatiebeveiliging aan te pas komt, is het altijd een uitdaging om bewustwording te creëren. Het was mooi om te zien hoe dat bij onze organisatie stap voor stap is verbeterd op weg naar de certificering. In het begin is het lastig en loopt het wat stroef, maar uiteindelijk ziet iedereen het belang ervan in en gaat men elkaar er ook op aanspreken. Dat is wat je uiteindelijk wilt bereiken natuurlijk!”

Een mooie teamprestatie!

Nelis van de Pol besluit: “Wat ik zo leuk vind aan dit traject en onze eigen certificering is dat we nu eens aan de andere kant van de tafel hebben gezeten en een projectteam hebben gemaakt dat het echt benaderd heeft alsof we een klant van onszelf waren. Het was mooi om te ervaren hoe we dit met elkaar hebben gerealiseerd en om de betrokkenheid van de medewerkers te zien. Uiteindelijk heeft het een resultaat opgeleverd waar we trots op mogen zijn! Onze interne communicatie is flink verbeterd en onze structuur is aangescherpt. Om dat, naast de certificering, verder vorm te geven hebben we dat ook nog in een ander project gegoten waar we het label ‘CAN Model’ aan hebben gehangen. Maar goed, dat is een ander verhaal. Daar komen we binnenkort uitgebreid op terug!”

New call-to-action

Nelis van de Pol
Nelis van de Pol
Directeur

Nelis van de Pol is directeur bij CertificeringsAdvies Nederland. 'Na jaren als ondernemer te hebben gewerkt, heb ik CertificeringsAdvies Nederland opgezet. Jouw partner, in certificeren!'

nelis@certificeringsadvies.nl

Aan de slag met een managementsysteem?

Download de handige whitepaper impressie managementsysteem en ontdek:

  • Hoe een managementsysteem werkt
  • Wat de rol van een systeem is in je organisatie
  • Hoe je het inricht met het oog op ISO
  • Hoe het toevoegde waarde biedt

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields