Certificeren als startup

Wanneer je gaat starten als ondernemer is het vaak interessant om direct in de startup-fase rekening te houden met eventuele certificeringen (Certification By Design). Door de norm direct te implementeren bij de opzet van je organisatie hoef je de structuur maar één keer goed neer te zetten. Hierna profiteer je vervolgens jaren van de aangebrachte structuur en kwaliteit die dit met zich meebrengt. Maar welke certificeringen heb je nodig als je gaat certificeren als startup? En waarom? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Certificeren als startup

Er zijn diverse redenen om een certificering te behalen. Bijvoorbeeld uit eigen motivatie of omdat er vraag naar is vanuit de markt. Om te bepalen welke certificering je als startup nodig hebt is het van belang om te kijken naar de prioriteiten waar je als organisatie op wil focussen. Welke zaken staan hoog op de prioriteitenlijst van je organisatie? Denk hierbij aan kwaliteit van processen, Arbo & Veiligheid, Informatiebeveiliging, of juist duurzaam ondernemen? Daarnaast is het goed om te kijken waar je toekomstige klanten in de markt om vragen en welke certificeringen daarin van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Lees ook het artikel: De visie achter Certification By Design

Branche afhankelijk

Wanneer je gaat starten met je onderneming heb je ongetwijfeld marktonderzoek gedaan. Waar is behoefte aan in de markt? Hoe ga jij je straks onderscheiden van je concurrenten? De uitkomsten hiervan kunnen je helpen bij het bepalen welke certificering nodig zijn als startup.

Een aantal normen zijn normen zijn generiek zoals ISO 9001, ISO 14001 of ISO 27001, deze zijn binnen vele branches toepasbaar. Daarnaast zijn er veel normen branche afhankelijk, zoals ISO 22000 welke specifiek gericht is op voedselveiligheid. Onderstaand een overzicht van onze focusbranches. Bekijk de branchepagina voor een overzicht van de veelgevraagde normen in jouw branche.

Branches

Wil je meer weten over certificeren in jouw branche? Bekijk dan onderstaande specifieke branchepagina’s van de branches waarin wij gespecialiseerd zijn.

Staat jouw branche er niet tussen? Geen probleem! Uiteraard bedienen wij ook andere branches. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Contact

Advies op maat

Wil je het onderscheid maken in de markt maar weet je nog niet zo goed welke certificeringen daarbij passen? Onze adviseurs denken graag met je mee! Vraag eenvoudig en snel een adviesgesprek aan.

Offerte aanvragen algemeen

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl