Startup?

Certification by design

Als startup heb je veel zaken te regelen. Je bent druk met het aantrekken van nieuwe klanten, nieuwe samenwerkingen, productontwikkeling en je wil natuurlijk een professionele uitstraling hebben. Kortom je wil je organisatie het liefst in één keer goed neerzetten, een stabiele basis om daarna nog jaren op verder te bouwen. Heb je bij de inrichting van je organisatie dan ook gedacht aan eventuele certificeringen waar (veel) vraag naar is in de markt waarin jij opereert? Door de norm direct mee te nemen bij de start van je onderneming zit deze meteen in het DNA van je organisatie, ook wel Certification By Design genoemd.

Certification by design hoe gaat dat

Certification By Design

Bij Certification By Design implementeer je een norm direct in de startup fase van je onderneming. Dit kun je doen door rekening te houden met de eisen vanuit de norm direct bij het opzetten van je managementsysteem. Hierbij is het van belang om goed na te denken over je bedrijfsprocessen. Hoe is bijvoorbeeld je projectmanagement geregeld? En hoe dek je risico’s af tijdens werkzaamheden en wat doe je bij onverwachts uitval van personeel? Maar ook dien je na te denken over de informatiebeveiliging van je bedrijfsgegevens én die van jouw klanten. Door de processen direct volgens de normeisen te beschrijven in een managementsysteem, heb je een stabiele basis neergezet voor je onderneming én kun je je certificeren voor één of meerdere (ISO) normen.

Voordelen Certification By Design

Door Certification By Design toe te passen op jouw jonge onderneming geniet je van een groot aantal voordelen, namelijk;

Wek vertrouwen bij opdrachtgevers

Wanneer je net bent gestart met je onderneming heb je nog weinig naamsbekendheid opgebouwd. Wie ben jij? Kan ik jou vertrouwen? Ben jij in staat de opdracht gedegen uit te voeren? Door het behalen van één of meerdere (ISO) certificeringen toon je aan je processen kwalitatief goed geregeld te hebben en laat je bijvoorbeeld zien de informatiebeveiliging op orde te hebben in je organisatie. Als Startup een belangrijke factor om het vertrouwen van je toekomstige opdrachtgevers te winnen.

Kostenbesparing

Wanneer je bij de eerste opzet van je managementsysteem direct rekening houdt met de (ISO) certificeringseisen hoef je alles maar één keer te beschrijven en uit te voeren. Hierdoor voorkom je onnodige omschakeling van processen en werkwijzen achteraf bij het eventueel later certificeren van je onderneming. Hiermee bespaar je veel tijd en geld. Kostbare tijd die je bij de start van je onderneming goed kan gebruiken voor andere zaken.

Structuur

Door de (ISO) normen te implementeren ga je gericht nadenken over je processen en dien je deze te beschrijven. Hiermee zet je de structuur in één keer goed neer, zo creëer je overzicht in je organisatie en voorkom je onnodige stress nu en in de toekomst. Tevens zet je hiermee het fundament neer waar je op verder kunt bouwen bij groei van de organisatie.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!