Bouwbedrijven moeten terug naar de tekentafelHet speelveld in de bouwwereld verandert razendsnel. Er zijn momenteel op allerlei fronten ontwikkelingen gaande die bouwbedrijven dwingen om bewust(er) na te denken over hun businessmodel. Om toekomstbestendig te blijven, zijn een heldere visie en positionering met duidelijk onderscheidend vermogen een vereiste. Ook vanuit de KAM-benadering betekent dat innoveren en improviseren. Om als bouwbedrijf mee te kunnen (blijven) doen in het veranderende speelveld is het essentieel dat thema’s als kwaliteit, veiligheid, informatiebeveiliging en milieu integraal onderdeel uit gaan maken van het strategisch beleid en geborgd worden in alle daaraan onderliggende bedrijfsprocessen. Dat vraagt om een andere benadering: er moet een heuse transitie in het KAM-denken gemaakt worden.

Het volledige artikel is gepubliceerd in editie 3-2021 van het magazine Kwaliteit in Bedrijf. Het complete artikel is als PDF in te zien door op onderstaande button te klikken.


BEKIJK ARTIKEL

De transitie maken van het ‘oude KAM-denken’ naar het ‘nieuwe KAM-denken’?

Een keertje sparren?

Wil je na het lezen van dit artikel meer weten over onze visie en ervaringen met betrekking tot verandermanagement bij bouwbedrijven en concreet de transitie maken naar het ‘nieuwe KAM-denken’? Neem dan gerust contact met ons op! Wij sparren graag met je over de mogelijkheden.

New call-to-action

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl