Inspiratie en informatie

Jouw bron van kennis

Duik dieper in de wereld van certificering met onze uitgebreide kennisbank. Onze kennisexperts delen hun expertise en inzichten in blogs, video’s, events en gratis toegankelijke whitepapers en andere documentatie. Verrijk je begrip, blijf op de hoogte van ontwikkelingen en bouw verder aan de groei en ontwikkeling van jouw organisatie en mensen!

e-learning security awareness
Overzicht
Blog
Event
Klantcases
Video
Machineverordening 2027

Wijzigingen in de Machinerichtlijn: Vanaf 2027 is de nieuwe Machineverordening van kracht!

Op 20 januari 2027 wordt de Machineverordening van kracht. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen t.o.v. de Machinerichtlijn? En wat betekent dit voor bedrijven?

Wat is ESRS?

Wat zijn de ESRS standaarden?

ESRS standaarden zijn bij het rapporten over duurzaamheidsprestaties een veelvoorkomend begrip.

Product traceability _ product traceerbaarheid ei

Product traceability: cruciaal voor betrouwbare voedselveiligheid

Product traceability (traceerbaarheid) is een belangrijk begrip binnen de voedingsmiddelenindustrie. Sterker nog: het is essentieel voor betrouwbare voedselveiligheid!

Wat is de CSDDD?

Wat is de CSDDD en wat is het verschil tussen de CSRD en CSDDD?

De nieuwe Europese duurzaamheidsrichtlijn, de CSDDD, is onlangs aangenomen. Wat de CSDDD precies is en wat het verschil is met de CSRD lees je in dit artikel!

Voedelkeuzelogo Nutri Score ingevoerd sinds 2024-2-2

Voedselkeuzelogo Nutri-Score sinds 1 januari 2024 ingevoerd in Nederland

Per 1 januari is het voedselkeuzelogo Nutri-Score ingevoerd in Nederland. Wat dat precies inhoudt lees je in dit artikel!

NIS2 training

Zo voldoe je aan de eisen NIS2: training voor bestuur, cyberhygiëne en bewustzijn medewerkers verhogen

De NIB2 richtlijn komt eraan! En dat betekent dat organisaties aan een aantal eisen moeten voldoen die de NIS2 met zich meebrengt. In dit artikel speciale aandacht voor de eisen rondom opleiding voor bestuur en voor cyberhygiëne.

ISO certificeringen CAN

Wat wij leren van onze eigen ISO 9001 certificering dat jou toegevoegde waarde oplevert!

Als CertificeringsAdvies Nederland zijn wij ook ISO 9001 gecertificeerd. Wat heeft dit ons opgeleverd? En wat hebben wij daarvan geleerd, waar jij weer voordeel van kunt hebben? Je leest het in dit artikel!

Blauw licht screenbar

5 tips om vermoeide computer ogen te voorkomen met behulp van een blauw licht filter

Beeldschermen stralen blauw licht uit. Is dit schadelijk voor je ogen? Welke invloed heeft het op je slaap? In dit artikel geven we hierover uitleg. Ook geven we je een heleboel tips over werken achter een beeldscherm in combinatie met de blauw licht filter.

AI en voedselveiligheid

De rol van Artificial Intelligence (AI) in het waarborgen van voedselveiligheid

Aritifical Intelligence (AI) is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Zo heeft het ook grote invloed op de voedingsmiddeleindustrie. In dit artikel lees je welke rol AI kan vervullen op het gebied van voedselveiligheid!

NIB2 richtlijn

De NIS2-richtlijn: wat is NIS2 en wat betekent het voor (mkb-)bedrijven?

De NIS2 directive is sinds 16 januari 2023 in werking getreden. Een Europese wet, maar wat moet je er als Nederlands MKB-bedrijf mee? Wat is verplicht?

CAN - Succesvolle NVWA-inspectie

Voedselveiligheid in de praktijk: 6 tips voor een succesvolle NVWA-inspectie

Onlangs deelde de NVWA meerdere boetes en waarschuwingen uit in een winkelcentrum in Rotterdam. Een kwalijke zaak! Maar hoe kom je wél succesvol een NVWA-inspectie door? Wij geven je 6 tips.

AI cybercriminaliteit Rowena

AI en cybercriminaliteit: de gevaren en oplossingen voor (MKB) bedrijven

Cybercriminelen hebben het steeds meer gemunt op MKB bedrijven en AI gaat hierin een steeds grotere rol spelen. Hoe criminelen AI inzetten en hoe jij je het beste kan verdedigen, leggen wij je uit in dit artikel!