Arbo & Veiligheid

Home/Arbo & Veiligheid
Arbo & Veiligheid2021-06-01T15:12:26+02:00
Arbo & veiligheid

Arbo- en veiligheidscertificeringen

Structureel zorgdragen voor de veiligheid en gezondheid van je medewerkers, dat is de definitie van zowel veiligheidsmanagement als Arbomanagement. Een goed veiligheidsmanagementsysteem is tegenwoordig steeds vaker een voorwaarde voor een opdracht of aanbesteding. Ook kan een goed Arbobeleid een goede manier vormen voor het voorkomen en beperken van ziekteverzuim. Twee argumenten om aandacht te schenken aan veiligheidsmanagement binnen jouw onderneming. Echter, de belangrijkste reden om veiligheidsmanagement op de agenda te zetten: er wordt op een systematische manier invulling gegeven aan de wettelijke regels en verplichtingen m.b.t. de veiligheid van alle medewerkers! Tijd om wat meer te weten te komen over veiligheidsmanagement en Arbomanagement.

Aan de slag met Arbo & Veiligheid

Er zijn veel verschillende manieren en systemen om arbo- of veiligheidsmanagement in je onderneming te integreren. Het meest bekende systeem binnen Nederland is de Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers, oftewel VCA certificering. Zoals de naam al zegt, is VCA eenvoudig gezegd het toepassen van een checklist met betrekking tot veiligheid. In het verlengde daarvan ligt Veiligheidsbewustzijn. De internationale norm als het gaat over arbomanagement is de ISO 45001 (voorheen de OHSAS 18001 norm). En dan is er nog de welbekende Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). Verder zijn er nog een aantal branche specifieke normen, zoals de VCU norm gericht op uitzendbureaus. Tenslotte zijn er ook veel persoonlijke opleidingen en trainingen op het gebied van veiligheid. Bijvoorbeeld een VCA Basis cursus of VCA VOL cursus cursus.

Normen voor Arbo & Veiligheid

Klik hieronder op de gewenste norm voor meer informatie:

Staat de door jou gewenste norm er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Digitale hulp? CAN HELP Videosessies

CAN HELP VideosessiesOm invulling te geven aan de behoefte tot incidenteel of periodiek sparrenbieden wij CAN HELP Videosessies aan. Dit zijn 1:1 videocalls van 2 uur (of desgewenst 2 maal 1 uur) met één van onze adviseurs, die op afspraak plaatsvinden. De CAN HELP Videosessies kennen twee vormen: 

Een CAN HELP Videoworkshop is een sessie waarin aan de hand van een vast programma dieper wordt ingegaan op een onderwerp uit de daarvoor aangeboden keuzelijst. Een CAN HELP Videoconsult is een ‘vrije oefening’ waarin jouw vragen over allerhande onderwerpen centraal staan. Jij bepaalt de agenda van het consult. Wil je meer informatie over de CAN HELP Videosessies? Klik op onderstaande button:

MEER INFORMATIE

Wat zeggen onze klanten over onze aanpak

“Samen met CertificeringsAdvies Nederland worden er mooie initiatieven opgezet. We zijn ons daarbij bewust van het feit dat je niet van de ene op de andere dag veilig werkt. Het is een heel proces met vele uitdagingen. CertificeringsAdvies Nederland biedt een breed aanbod aan diensten; ze ondersteunen ons met advies, maar ontzorgen ons bijvoorbeeld ook op het gebied van opleidingen en trainingen.”

Bram Peperzak, Operationeel Directeur

Over CertificeringsAdvies Nederland: Partner in certificeren

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren. Wij ondersteunen mensen en organisatie in hun ontwikkeling met advies, opleidingen en outsourcing. Zo helpen wij jou met je organisatie slim in te richten en zijn we een inspiratiebron voor de mensen binnen je organisatie. We tillen hun kennis en vaardigheden naar een nieuw niveau en stellen hen in staat om uit te blinken in hun vakgebied. Op eigen-wijze en met een ondernemende instelling maken wij doelen bereikbaar. Met als bekroning een certificaat; voor mensen en organisaties.

Offerte aanvragen algemeen

Onze kennis over veiligheid delen we graag op ons blog

Ga naar de bovenkant