Arbo & Veiligheid

/Arbo & Veiligheid
Arbo & Veiligheid 2018-11-28T12:34:53+02:00

Arbo- en veiligheidscertificeringen

Structureel zorgdragen voor de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers, dat is de definitie van zowel veiligheidsmanagement als Arbomanagement. Een goed veiligheidsmanagementsysteem is tegenwoordig steeds vaker een voorwaarde voor een opdracht of aanbesteding. Ook kan een goed Arbobeleid een goede manier vormen voor het voorkomen en beperken van ziekteverzuim. Twee argumenten om aandacht te schenken aan veiligheidsmanagement binnen jouw onderneming. Echter, de belangrijkste reden om veiligheidsmanagement op de agenda te zetten: er wordt op een systematische manier invulling gegeven aan de wettelijke regels en verplichtingen m.b.t. de veiligheid van alle medewerkers! Tijd om wat meer te weten te komen over veiligheidsmanagement en Arbomanagement.

Normen en opleidingen voor Arbo & Veiligheid

Er zijn veel verschillende manieren en systemen om arbo- of veiligheidsmanagement in je onderneming te integreren. Het meest bekende systeem binnen Nederland is de Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers, oftewel VCA certificering. Zoals de naam al zegt, is VCA eenvoudig gezegd het toepassen van een checklist met betrekking tot veiligheid. De internationale norm als het gaat over arbomanagement is de ISO 45001 (voorheen de OHSAS 18001 norm). En dan is er nog de welbekende Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). Verder zijn er nog een aantal branche specifieke normen, zoals de VCU norm gericht op uitzendbureaus. Tenslotte zijn er ook veel persoonlijke opleidingen en trainingen op het gebied van veiligheid. Bijvoorbeeld een VCA Basis cursus of VCA VOL cursus cursus. Kies je branche en bekijk welke normen en opleidingen wij binnen jouw branche aanbieden.

Wat zeggen onze klanten over onze aanpak

De praktische en persoonlijke begeleiding die wij hebben ontvangen en de flexibele opstelling vanuit CertificeringsAdvies Nederland hadden absoluut niet beter gekund. Ik kan CertificeringsAdvies Nederland aan iedereen die een certificeringstraject wil doorlopen, aanbevelen!

Wim Visser, KAM-coördinator bij Welling Bouw

Laatste blogs