Veiligheids-bewustzijn

Wil jij het veiligheidsbewustzijn binnen je organisatie naar een hoger niveau tillen? Dan ben je bij CertificeringsAdvies Nederland aan het juiste adres:

 • Wij nemen jouw organisatie als uitgangspunt
 • Wij bieden een veiligheidstraject op maat
 • Een praktische aanpak met focus op directe winst
 • Zowel advies, opleidingen als trainingen mogelijk

Veiligheid op de werkvloer en veiligheidsbewustzijn onder medewerkers gaan hand in hand. Gezond en veilig werken is namelijk onlosmakelijk verbonden met het denken en handelen van medewerkers. Des te beter zij handelen met het oog op veiligheid, des te minder bedrijfsongevallen er plaatsvinden. Maar hoe zorg je ervoor dat veiligheid zowel bewust als onbewust centraal komt te staan binnen jouw organisatie?

Veilig werken in de hitte - Bouwplaats
veiligheidsbewustzijn directie MT

Een veiligheidstraject op maat voor jouw organisatie?

Wil jij het veiligheidsbewustzijn binnen jouw organisatie verbeteren? Informeer dan gerust naar de mogelijkheden. Onze veiligheidsadviseurs helpen je graag met advies op maat.

Veiligheidstraject op maat

Kies de methode die bij jouw organisatie past

Om veilig werken binnen jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen is het zaak dat medewerkers zich bewust zijn van de mogelijke risico’s die een bepaalde actie met zich mee kan brengen en dat zij weten hoe ze alert en bewust moeten reageren op een situatie. Klinkt logisch, maar je kunt als bedrijf je veiligheidsmiddelen en -processen nog zo goed op orde hebben; ze hebben weinig functie als er onder medewerkers geen draagvlak en bewustzijn is voor veiligheid.

Veiligheidsbewustzijn, of safety awareness, kun je op allerlei manieren verbeteren. Wat daarbij voor de ene organisatie werkt, hoeft voor de ander natuurlijk niet te werken. De methode die je kiest om veiligheidsbewustzijn te verhogen binnen je organisatie moet passen bij je bedrijf, je cultuur en je medewerkers. Alleen dan ben je in staat om een heuse veiligheidscultuur te creëren waarin iedereen bewust en onbewust bezig is met veilig werken.

Tekort aan Veiligheidskundige MKB

Hoe pak je dat aan?

 • Begin met een 0-meting: Daarin ga je bekijken hoe het gesteld is met het veiligheidsniveau binnen de organisatie. Een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie kan daarvoor vaak een goed startpunt zijn.
 • Bepaal je doelstellingen en wensen: Van daaruit ga je bepalen wat je doelstellingen en verdere wensen zijn op veiligheidsgebied. Vervolgens bepaal je wat daarvoor nodig is.
 • Aan de slag: Dan kun je op een praktische manier aan de slag met bijvoorbeeld het opzetten van een veiligheidsbeleid en de implementatie daarvan.
Veiligheidsbewustzijn

70% minder ongevallen door verbeteren van het veiligheidsbewustzijn

Hoe je het ook aanpakt; veiligheidsbewustzijn of safety awareness creëren onder werknemers is niet iets wat je van de ene op de andere dag doet. Stapsgewijs moet er draagvlak en bewustzijn voor veiligheid worden gecreëerd onder werknemers. Dat is een heel proces dat eigenlijk nooit klaar is. Je moet keer op keer patronen (blijven) doorbreken die onveilig gedrag in stand houden. Alleen op die manier ontwikkel je een sterke veiligheidscultuur.

Het ontwikkelen van een veiligheidscultuur kost tijd en geld, maar dat betaalt zich dubbel en dwars terug. Denk alleen al eens aan de hoge kosten vanwege o.a. materiële en immateriële schade, ziekteverzuim, schadeclaims en vervanging, die om de hoek komen kijken bij een bedrijfsongeval. Door alleen al het ziekteverzuim met slechts een paar procent te verminderen bespaar je aardig wat geld. Zeker als je een paar honderd medewerkers in dienst hebt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat bedrijven die een veiligheidsprogramma hebben uitgerold het aantal ongevallen met 70% hebben zien teruglopen.

 • Klantlogo Redept cresa

  “Het traject was heel ‘Lean & Mean’, met een perfecte verhouding tussen kwaliteit, uitstraling, kosten en resultaat!”

  ISO 9001 in de praktijk

  Leon van Leersum

  Partner bij REDEPT Cresa

 • Logo Fastned

  “Zonder CertificeringsAdvies Nederland (CAN) waren we als een kip zonder kop aan de slag gegaan. Vooral de pragmatische inval (wat moeten we vastleggen, wat ligt informeel in de organisatie al vast) hadden we niet zonder CAN kunnen doen. We zijn blij verrast met het resultaat.”

  Fastned tanken

  Thijs Baars

  Business Analist & Security Officer

 • Bosch Rexroth

  “Het voordeel van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) is de flexibiliteit die ons geboden wordt. Daarnaast zijn de trainingen maatwerk. Daardoor bevatten de trainingen input vanuit onze eigen praktijkervaringen. Inmiddels loopt de samenwerking met CAN al jaren naar tevredenheid.”

  BHV herhaling verplicht

  Lukas van Dooren

  Verantwoordelijk voor Health Safety & Environment

 • Logo Lannet & IT

  “Gedurende het ISO 27001 en NEN 7510 traject viel vooral de pragmatische aanpak op. CertificeringsAdvies Nederland (CAN) denkt echt vanuit de organisatie en niet vanuit de norm. De CAN-adviseur wist de normen feilloos te vertalen naar de praktijk waardoor het voor ons duidelijk en werkbaar was.”

  ISO 27001 checklist

  Paul den Otter

  Oprichter en eigenaar

 • ISO 27001 of NEN 7510 kiezen

  “De presentatie van de trainer was goed. Er zat een duidelijke structuur in en je merkte echt dat er voorafgaand aan de training met elkaar gecommuniceerd is. De goede voorbereiding en communicatie vooraf hebben ervoor gezorgd dat de training zelf erg prettig en soepel is verlopen.”

  Voordelen van HKZ Zorg & welzijn

  Sena Eren

  Manager Kwaliteit

 • CAN - Klantcase Kyocera - Quote-

  “We hebben voor CertificeringsAdvies Nederland (CAN) gekozen vanwege de no-nonsense aanpak, korte lijnen en goed advies. Het is prettig dat CAN tastbare targets nastreeft en zegt waar het overgaat in plaats van het volgen van theoretische modellen.”

  Klantcase Kyocera

  Ronald Frankfoorder

  Voormalig Senior Manager

 • Klantlogo Emma Safety Footwear

  “Ik ben erg tevreden over het gehele traject met CertificeringsAdvies Nederland. Wat ik erg positief vond is dat er vooraf contact is geweest met de trainer. Onze input was tijdens de training terug te horen. Dat vind ik heel belangrijk, dat is echt maatwerk!”

  Emma Pand

  Ronald Bakker

  Quality Assurance Manager

 • Klantlogo Vecos

  “We hebben de ISO 27001 norm met behulp van CertificeringsAdvies Nederland binnen 2 maanden opgetuigd. De gezamenlijke start en de professionele begeleiding van de adviseur hebben erg geholpen om onze hele organisatie te enthousiasmeren voor ISO. Dat was erg positief!”

  Vecos lockers

  Joris Geelhoed

  Security Officer

 • Klantlogo WSB solutions

  “Samen met Tobias hebben we het afgelopen jaar flinke stappen gezet met betrekking tot ISO 9001 en ISO 27001. Hij heeft veel ervaring in de IT-branche en dat is van grote waarde gebleken. Hij weet hoe andere bedrijven bepaalde uitdagingen hebben opgelost en kan daarom meedenken en alternatieven noemen.”

  Tobias bij WSB Solutions

  Jan Penning

  Algemeen Directeur

 • Klantlogo van dillen Bouwgroep

  “We kennen CertificeringsAdvies Nederland al een langere tijd en zijn zeer tevreden over de eerder uitgevoerde trajecten op het gebied van veiligheid. Toen we behoefte hadden aan een VCA examentraining op maat, op onze eigen locatie, werd er goed met ons meegedacht.”

  VCA voor bedrijven

  Harry Plaizier

  Medeverantwoordelijk voor opleidingen en trainingen

 • Processionals logo

  “Rob wist met behulp van duidelijke voorbeelden en een portie humor de stof goed over te brengen in de VCU-training. Hij besteedde extra aandacht aan de voorbereiding op het examen. Dit was erg prettig!”

  Klantcase Processionals

  Ruben Fremouw

  Recruitment Consultant

 • Klantlogo Infield

  “De manier van communiceren, het snelle contact, de korte lijntjes en de mogelijkheid voor verschillende manieren van ondersteuning spraken ons erg aan bij CertificeringsAdvies Nederland. De adviseurs zijn heel erg ter zake kundig en kunnen dieper op bepaalde zaken ingaan. Over de hele linie kwamen ze met praktische zaken en handige formats!”

  Infield

  Martijn Stuart

  Eigenaar

 • Klantcase van Beem en van Haagen

  “Bij de start van ons VCA** traject zette Stijn meteen een duidelijke structuur neer. Dit gaf ons houvast gedurende het traject. De balans in workload was goed, de hoeveelheid werk dat we zelf moesten doen viel mee! Ook met onze vragen konden we altijd bij Stijn terecht.”

  Klantcase van Beem en van Haagen

  Michiel Janssen

  Projectmanager

 • Klantlogo Olympia

  “Tobias heeft ons veel werk uit handen genomen tijdens het ISO 27001 implementatietraject. We zijn blij te kunnen melden dat we recent met vlag en wimpel door de audit van fase 1 zijn gekomen!”

  CAN-Verschuiving-informatiebeveiligingsiricos-door-digitale-organisaties-2

  Henk Kraa

  IT-manager

 • “We zijn heel enthousiast en tevreden over de gegeven training. Het was inhoudelijk een goed, logisch en duidelijk verhaal dat Thijs ook nog eens leuk en helder over wist te brengen. Hij had echt verstand van zaken en kon op alle vragen antwoord geven. Al met al was het erg interessant en leerzaam.”

  Klantcase RIWMO 1

  Marlou van Veldhuijzen

  Contractbeheerder

 • Klantlogo John Crane Indufil

  “Het is fijn om weer iemand op locatie te hebben die eigenaar is van het takenpakket van de HSE-manager. Het ontzorgt mijzelf, maar ook collega’s. Rob fungeert als aanspreekpunt en pakt alle taken op. Zo kunnen wij ons weer richten op onze kerntaken.”

  John Crane Rob Enzlin

  Jeroen Huizinga

  Locatiemanager

 • Logo - Nijland Cycling

  “Wat heel fijn was tijdens het ISO 9001 en ISO 14001 implementatietraject is dat Martijn mooie templates beschikbaar had in onze werksessies. Hij nam ons mee aan de hand en maakte het simpel voor ons.”

  Klantcase Nijland Cycling

  Luuk Nijland

  Directeur

 • “De expertise en ervaring van Rob hebben ons veel gebracht. En daarnaast mogen we blijven werken voor de hoofdaannemer nu we aan de slag zijn gegaan met de Veiligheidsladder. Het doel hebben we dus bereikt!”

  CAN - Sfeerbeeld - Janse Afbouw-2

  Ger van Gelder

  Veiligheidscoördinator

 • Logo - ULU

  “Voordat we samenwerkten met CertificeringsAdvies Nederland hadden we het gevoel dat we nog ver van ISO 27001 af stonden. Laurens nam ons aan de hand mee en heeft het simpel gemaakt voor ons. Na een tijdje kom je erachter dat je eigenlijk al best ver bent.”

  CAN - Klantcase ULU

  Geertjan Berman

  Operationeel verantwoordelijke

 • Logo Daily Fresh Food

  “Het mooie van CAN vind ik dat ze hele fijne, kundige en betrokken mensen hebben. Ze staan ervoor open om na te denken over hun eigen expertise heen en dat vind ik knap. Ze zijn in staat om een compleet beeld te durven schetsen en over hun eigen schaduw heen te stappen.”

  Kwaliteit360 event: Daily Fresh Food

  Fer van Harn

  Statutair directeur

 • Logo connectworks

  “Laurens heeft ons begeleid met de implementatie van ISO 27001 en NEN 7510. Die samenwerking ging zo goed, dat hij momenteel bij ons werkzaam is als Security Officer (as a Service).”

  ConnectWorks directie

  Wouter van Weeren

  Mede-oprichter

 • Logo Tjaden

  “Naast de opleidingen die worden geregeld door CertificeringsAdvies Nederland, ondersteunt Rob ons iedere maand in onze KAM-activiteiten. Ideaal om met elkaar te sparren! Hij is een stok achter de deur voor ons om door te pakken.”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

 • Klantlogo Stork

  “Wij hebben ervoor gekozen om met CertificeringsAdvies Nederland in zee te gaan, omdat dit een partner is die, met betrekking tot de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering, het meeste vertrouwen en deskundigheid uitstraalde.”

  Stork bedrijfspand

  Wim Welman

  Kwaliteitsmanager

 • Logo celektron

  “Rob, de adviseur van CAN was kordaat en slagvaardig en vrij direct, daar houden we van! Hij draaide nergens omheen, daarom wisten we precies waar we aan toe waren. En niet zonder resultaat; na 2,5 maand hebben we het VCA* certificaat behaald.”

  CAN - Elektrotechniek - Celektron-2

  Martijn Gerrits

  Teamleider Projecten

 • Logo-KiesZon

  “We hebben voor CertificeringsAdvies Nederland (CAN) gekozen omdat er een hele organisatie achter ziet die eenvoudig back-up kan bieden. CAN biedt een breed aanbod aan diensten en de adviseurs beoordelen objectief. Vreemde ogen dwingen tenslotte!”

  Kieszon Bram Peperzak

  Bram Peperzak

  Operationeel Directeur & eindverantwoordelijke voor VGM

 • Logo Tjaden

  “Voor ons was het ontzettend belangrijk om onze opleidingen onder één dak te houden. Je moet daarom wel een partij vinden die al die verschillende opleidingen kan verzorgen. Dan pas kun je namelijk meerwaarde gaan creëren. Uiteindelijk kwam ik bij CAN uit omdat zij, via hun opleidingsplatform de CAN Academy, veel verschillende trainingsmogelijkheden hebben en maatwerk kunnen leveren.”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

Veiligheidsbewustzijn programma vanuit de nieuwe VCA-norm

Wanneer je van plan bent om een VCA gecertificeerd bedrijf te worden, dan kom je al snel in aanraking met het VGM-bewustzijn en VGM-gedrag programma dat is opgenomen in de nieuwe VCA 2017/6.0 norm. Dit is één van de lastigste aspecten om goed beheersbaar te stellen, maar wel een eis vanuit de VCA norm. Je kunt immers veiligheidsplannen en protocollen opstellen, maar het draait om het bewustzijn en het gedrag van je medewerkers. Dat bepaalt uiteindelijk het veiligheidsniveau binnen je organisatie.

Bij CertificeringsAdvies Nederland hebben we het VGM-bewustzijn en VGM-gedrag programma volledig geïntegreerd in de al reeds bestaande VCA-eisen. Wat dat punt betreft heb je als organisatie dus géén extra werk met procedures en/of documenten, maar zijn er enkel extra aandachtspunten in de reeds bestaande organisatiestructuur. Op die manier werken we toe naar het positief stimuleren van VGM-bewustzijn en VGM-gedrag.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!