Een kijkje achter de schermen bij het Adviesteam Informatiebeveiliging van CertificeringsAdvies Nederland

Home/Algemeen/Kijkje in de keuken/Een kijkje achter de schermen bij het Adviesteam Informatiebeveiliging van CertificeringsAdvies Nederland

Een kijkje achter de schermen bij het Adviesteam Informatiebeveiliging van CertificeringsAdvies Nederland

Door |2019-10-30T11:12:07+01:0023 oktober 2019|Algemeen, Kijkje in de keuken|
De marketingafdeling

Het adviesteam Informatiebeveiliging (IB) Nederland bestaat uit adviseurs die zijn gericht op het verbeteren van het niveau van informatiebeveiliging binnen organisaties. Dat doen zij bijvoorbeeld door het uitvoeren van ISO 27001 (advies)trajecten, door het geven van cursussen zoals de ISO 27001 normkennis training, maar ook door in te spelen op actuele vraagstukken zoals bijvoorbeeld de AVG. Voor de rubriek ‘kijkje achter de schermen’ vertellen Stephan, Roelof Jan en Tobias over hun uitdagingen, de adviestrajecten bij onze klanten en hun dagelijkse werkzaamheden.

Word jij helemaal enthousiast bij het lezen van dit verhaal? Kijk dan eens naar onze vacatures! We zijn op zoek naar een ‘Junior Adviseur Informatiebeveiliging.

Klanten helpen met verbeteren

InformatiebeveiligingHKZ certificering klanttevredenheid en IT zijn snel ontwikkelende takken van sport en bovendien erg actueel. Als adviseur Informatiebeveiliging zit je in een vakgebied dat nu heel erg relevant is. Er zijn een aantal verschillende manieren en systemen om die informatiebeveiliging in een organisatie te integreren. Het meest bekende systeem is de ISO 27001 norm. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook nog branche specifieke normen zoals NEN 7510 voor de zorg en voor de overheid is er de BIO-norm.

Wat erg aanspreekt in ons werk is dat je een klant kunt helpen, of in ons geval een hele organisatie, die wil verbeteren. Je mag samen nadenken over hoe je de wereld van de klant combineert met de wereld van aantoonbaar goed werken. De uitdaging is om droge stof zo te vertalen dat deze als passend voelt. Zo is de bedrijfswerkwijze een toegevoegde waarde in plaats van een moetje. Dat is een leuk proces!

Grote diversiteit aan klanten, mensen en taken

Lannet ISO 27001

Adviseur Roelof Jan bij de klant.

We zijn eigenlijk altijd bij de klant op locatie aanwezig; zo zien we ook gelijk hoe het in de praktijk werkt. Je probeert daar als adviseur onderdeel van te worden om daarna kort, bondig en efficiënt te beschrijven wat nodig is om betrouwbaarheid aantoonbaar te maken. Het is divers werk, want je moet in staat zijn om de brug te kunnen maken tussen het management/directie, strategische belangen en de praktijk op de werkvloer. Hoe moet informatiebeveiliging bijdragen aan de waarde van het bedrijf, ook voor klanten? Maar ook: zijn de juiste managed anti-virusoplossingen aanwezig? Allerlei vraagstukken komen in de dagelijkse praktijk voorbij.

Als adviseur kom je bij veel verschillende bedrijven over de vloer, je krijgt te maken met veel verschillende mensen en voert ook veel verschillende activiteiten uit. Zo ben je de ene dag in de wereld van de zorg, de andere dag werk je met keiharde IT-techneuten en dan ben je weer op bezoek bij een bouwbedrijf of loop je in een overheidsorganisatie rond. Iedere klant is anders; bij de ene klant zit je samen met een hoofduitvoerder in een hok om het systeem samen te bouwen en bij de ander ben je juist als adviseur vooral workshops aan het geven, groepen bij elkaar aan het zetten of om ervoor te zorgen dat iedereen zijn kennis deelt en materiaal aanlevert.

Complexe materie begrijpelijk maken

Wanneer je het als adviseur niet enkel leuk vindt om zaken rondom informatiebeveiliging bij of voor een klant te bouwen, maar ook mensen in staat wilt stellen om deze zaken zelfstandig te kunnen doen, dan vind je opleiden ook leuk. Het verzorgen van cursussen en trainingen op het gebied van Informatiebeveiliging is dus onderdeel van ons werk. Deze trainingen zijn erop gericht om de mensen die de training volgen het gevoel te geven dat ze op het eind van de dag de materie beter onder controle hebben. Zodat ze deze zelf toe kunnen passen binnen hun organisatie. Een veelgehoorde uitspraak tijdens trainingen is dan ook: “Toen ik de norm las, snapte ik ongeveer wat ik moest doen en toen ik de training had gevolgd wist ik ook hoe ik het moest doen.” Dat geeft je als trainer voldoening.

Flexibel en doelgericht

Stephan Brinkhuis presenteert tijdens CAN kennismiddagGemiddeld zijn wij zo’n vier van de vijf werkdagen per week buiten de deur, bij de klant op locatie. Vaak zijn we ongeveer een dag in de week ofwel thuis aan het werk om de zogenaamde losse eindjes voor allerlei lopende projecten af te ronden, ofwel op kantoor bij CertificeringsAdvies Nederland voor kantoormiddagen of kennisdeling met de rest van de organisatie. Ook werken we in die tijd aan materiaalontwikkeling voor onze adviesdiensten en trainingen.

De werkweek en het werk dat wij als adviseurs Informatiebeveiliging doen gaan hand in hand met flexibiliteit. Je bepaalt namelijk zelf, uiteraard in overleg met verschillende klanten en de lopende projecten, je dagindeling. Het is geen 9 to 5 job, het is juist flexibel; sommige dagen zijn wat drukker terwijl er op andere dagen weer wat minder te doen is. Je bepaalt het grotendeels zelf, maar wel zodanig dat je altijd het doel van de klant bereikt. Dat past goed bij de informele en resultaatgerichte sfeer die bij CertificeringsAdvies Nederland heerst.

Een sterk teamgevoel

Ton in t Veen - digital business transformation

Kennisdelen bij een CAN kennissessie

Als adviseur Informatiebeveiliging kom je bij veel organisaties en voer je veel verschillende werkzaamheden uit. Je ontdekt daardoor vanzelf of je affiniteit hebt met een branche of juist met een bepaald thema. En dat is het leuke aan werken bij CertificeringsAdvies Nederland; het wordt gewaardeerd als je voor een bepaalde branche of een bepaald thema het voortouw wilt nemen en jezelf er verantwoordelijk voor wilt voelen.

Het is erg prettig dat je niet enkel de ruimte krijgt om het traject bij de klant succesvol te maken, maar dat het ook mogelijk is om de dingen die je bij klanten bouwt en leert toe te passen om zo onze eigen standaard te verbeteren en onze kennis en kunde te vergroten. Onze kennismiddagen dragen daar zeer zeker ook aan bij. En het is natuurlijk erg leuk dat het werkgerelateerde regelmatig wordt afgewisseld met CAN DO activiteiten. Zo zit je als adviseur Informatiebeveiliging zeker niet op een eilandje; er is binnen onze organisatie een sterk teamgevoel. En de energie die je daaruit haalt die neem je dan weer mee naar klanten!

Ontmoet onze adviseurs IB

Roelof Jan Vreeling
Roelof Jan VreelingAdviseur
Stephan Brinkhuis
Stephan BrinkhuisAdviseur
Tobias op den Brouw
Tobias op den BrouwAdviseur
VACATURE
VACATUREJunior Adviseur IB

Meer info of stage lopen?

Wil je meer weten over de functie van onze adviseurs Informatiebeveiliging, over informatiebeveiliging in het algemeen of ben je op zoek naar een stage? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag!

NEEM CONTACT OP


CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl

Lees meer ervaringen van onze medewerkers