Veiligheidsadviseur ADR

Veiligheidsadviseur ADR2022-02-17T10:12:06+01:00
veiligheidsadviseur ADR


Gevaarlijke stoffen vervoeren? Schakel een veiligheidsadviseur ADR in!

Wanneer je gevaarlijke stoffen over de weg wil transporteren krijg je te maken met de Veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen ADR. Deze geeft advies op het gebied van veiligheid voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Naast dat het verstandig is om altijd een veiligheidsadviseur bij dit vervoer te betrekken is het in bepaalde situaties verplicht om een veiligheidsadviseur ADR in te schakelen.

Veiligheidsadviseur ADR verplicht

Vanuit de wettelijke voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg is er een verplichting opgenomen tot het aanstellen van een gecertificeerd Veiligheidsadviseur ADR. Dit is van toepassing wanneer er binnen je organisatie vervoershandelingen plaatsvinden (laden, lossen, opslag en/of transport) en deze boven ‘de 1000 puntenregeling’ vallen. De stoffen zijn in dat geval dermate risicovol dat een Veiligheidsadviseur ADR noodzakelijk is.

Interne Veiligheidsadviseur ADR opleiden?

Wil je een medewerker opleiden tot Veiligheidsadviseur ADR? Dan ben je bij onze CAN Academy aan het juiste adres. Bekijk de opleiding tot Veiligheidsadviseur ADR!

BEKIJK TRAINING

Veiligheidsadviseur ADR opleiden

Taken en verantwoordelijkheden

De Veiligheidsadviseur ADR controleert of het aangewezen personeel voor het verzenden, vervoer of het verpakken, vullen, laden en lossen van gevaarlijke stoffen, beschikt over gedetailleerde uitvoeringsprocedures en instructies.

Daarnaast verzorgt de ADR Veiligheidsadviseur de jaarlijkse audit en stelt het ADR-jaarverslag op. Deze persoon is daarom op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving om zijn taken goed uit te kunnen voeren. Tevens kan de Veiligheidsadviseur ADR jouw organisatie vertegenwoordigen bij controles van Inspectie Leefomgeving en Transport.

Inschakelen Veiligheidsadviseur ADR

Wanneer je een veiligheidsadviseur ADR nodig hebt is het verstandig om de afweging te maken om hiervoor intern iemand aan te stellen en op te leiden tot Veiligheidsadviseur of de expertise in huis te halen. Het voordeel van intern opleiden is dat je de kosten van een externe adviseur bespaart. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de actuele kennis van wet- en regelgeving van de adviseur up-to-date blijft. Bij het inhuren van een Veiligheidsadviseur heb je daar geen omkijken naar. De adviseur heeft vaak een ruime ervaring bij diverse bedrijven en heeft veelal meer kennis van de wetgevingen. Doordat de externe adviseur een ‘buitenstaander’ is, kan hij tevens op een objectieve manier naar de organisatie en zijn processen kijken. Er is namelijk geen hiërarchische binding. Dit levert vaak nieuwe, verrassende inzichten op.

Op het niet beschikken over een ADR veiligheidsadviseur en het ontbreken van het ADR jaarverslag staan hoge boetes. Deze boetes kunnen worden voorkomen door het inhuren of opleiden van een veiligheidsadviseur.

Wat zeggen onze klanten over onze aanpak

“Samen met CertificeringsAdvies Nederland worden er mooie initiatieven opgezet. We zijn ons daarbij bewust van het feit dat je niet van de ene op de andere dag veilig werkt. Het is een heel proces met vele uitdagingen. CertificeringsAdvies Nederland biedt een breed aanbod aan diensten; ze ondersteunen ons met advies, maar ontzorgen ons bijvoorbeeld ook op het gebied van opleidingen en trainingen.”

Onze visie

Wij zijn geen standaard adviesbureau. Bij ons geen wollige vaktermen die je nauwelijks iets zeggen. Geen dikke adviesrapporten, maar pragmatische oplossingen met focus op directe winst. Randzaken laten we voor wat ze zijn. Met het doel helder voor ogen werken we naar het beste resultaat voor jou, onze opdrachtgever. Betrouwbaar, ondernemend en eenvoudig, we maken het niet moeilijker dan het is.

Bij CertificeringsAdvies Nederland houden we van focus. Daarom werken we met een aantal branches waarin wij op de hoogte zijn van de diverse ontwikkelingen op ons vakgebied. Zo denken we proactief met je mee en adviseren we de beste oplossing. Binnen onze dienstverlening bieden wij een compleet advies- en opleidingsaanbod aan voor jouw branche. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over het inhuren of juist opleiden van een Veiligheidsadviseur ADR? Onze adviseurs van CertificeringsAdvies Nederland vertellen je er graag meer over.

Offerte aanvragen algemeen

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl

Laatste blogs over veiligheidsbewustzijn

Ga naar de bovenkant